Lørdag den 8. september går hele Danmark i fisk. Fiskens Dag fejres i hele landet, hvor smag, viden og oplevelser kommer til at stå i fiskens tegn. Det bliver en dag med spræl i, så jeg kan kun opfordre alle, store som små, unge som ældre til at møde op til arrangementerne i lokalområdet. Der bliver lejlighed til at se, røre, smage og opleve fiskens univers, og der er mange muligheder for at udfordre din viden om fisk og fiskeri i Danmark. Det bliver sjovt, det bliver lærerigt, og det bliver helt sikkert en oplevelse værd.
Fødevarestyrelsens officielle kostråd anbefaler, at vi spiser 200-300 gram om ugen, men det gør vi langt fra. Det er vigtigt for vores sundhed, at vi spiser fisk, og det er god ide at lære børnene at spise fisk. Mange børn er ikke så glade for fisk, men det er kun, indtil de får lov til at undersøge dem. Ved at præsentere vores børn for fisk, får vi grundlagt nogle sunde spisevaner fra en tidlig alder.
Fiskens Dag er en fremragende mulighed for at lære fisken, fiskerierhvervet og akvakulturen bedre at kende. Hvordan ser der for eksempel ud på en fiskekutter? Hvordan kan man se, om fisken er frisk? Hvordan ser en fisk ud indeni? Hvor mange fiskearter, er der mulighed for at lande på tallerknen? Og hvordan smager de? Disse og mange andre spørgsmål kan Fiskens Dag give svar på, hvor fiskebranchen med støtte fra Fødevareministeriet vil sprede budskabet om, at fisk er sundt og smager rigtig godt. Alt dette og mere til kan man læse om på www.fiskensdag.dk
Jeg skal også ud og fejre Fiskens Dag. Jeg kommer en tur forbi København, Vejle, Århus og Hanstholm, så jeg håber, at vi ses til en dag, der går helt i fisk.