Den norske Fiskeri-og kystminister Lisbeth Berg-Hansen lykønskede i denne uge, den 27 årige norske kok Oliver Johannessen med VM titlen ”for bedste fiskeret”, ved verdensmesterskaberne i Bocuse D`Or Lyon, Frankrig.
Vinder-retten bestod af pighvar og europæisk blå hummer.
Lisbeth Berg-Hansen udtrykte glæde over de norske kokke, som gang på gang hævder Norge på det kulinariske verdenskort. Fiskeriministeren var selv til stede i Lyon på konkurrence dagen og var med til at heppe på det norske hold ”Team Ørjan”.
Holdet har ligget i træningslejr det sidste halve år i Sandefjord, hvor de er blevet trænet af Ivar Solvold og havde, to uger inden konkurrencen, trænet på et lokalt fransk køkken i nærheden af Lyon.
Den norske mesterkok Ørjan Johannesen vundet de sidste Europa Cup mestre og kvalificerede direkte til VM i Bocuse d’Or Lyon. Han konkurrerede i Lyon med sit assistent Julie Ekse Jenssen.
Norge eksporterer fisk og skaldyr for mere end 50 milliarder kroner om året, og er således en af landets vigtigste eksportvarer.
Dansker vinder sølv i det samlede VM for kokke
Den 27-årige danske kok Jeppe Foldager blev i denne uge kåret som sølvvinder i den 14. Bocuse d’Or, den prestigefyldte dyst i Lyon. Konkurrencen kaldes også det uofficielle verdensmesterskab for kokke.
Jeppe Foldager fortsætter med den flotte indsats, den stolte danske tradition om at lægge helt i toppen i denne store konkurrence. Ved sidste Bocuse d’Or kom Rasmus Kofoed hjem med guldet. En meget flot indsats er dermed yderligere styrket. Guldvinderen blev i år tildelt en kok fra Frankrig.