Fire nye erhvervsprofiler skal prioritere projekter til gavn for miljøteknologisk vækst, produktivitet og bæredygtighed
Det skriver miljøministeriet i en pressemeddelelse, at Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram MUDP, har fået fire nye medlemmer i bestyrelsen, hvor Jeanett Vikkelsøe fortsætter som forperson.
Det er stærke profiler fra det danske erhvervsliv, som fremover skal være en del af bestyrelsen for Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (MUDP), som skal prioritere de projekter, der har det største potentiale for at løfte vækst, produktivitet og bæredygtighed inden for miljøteknologi.
De nye medlemmer er:
- Mette Vestergaard, CEO i DHI,
- Kasper Guldager, medstifter af Home.Earth,
- Henrik Jørgen Andersen, forskningschef i Arla Foods
- Ole Buhl, vicedirektør i ATP.
MUDP-bestyrelsen skal ifølge loven have medlemmer med indsigt i miljø-, natur- og ressourceforhold, i erhvervsforhold og i forhold vedrørende miljøteknologi. Derfor er der ved udpegningen af bestyrelsen lagt vægt på, at bestyrelsen har de fornødne kompetencer på hele MUDP’s område.
- Jesper Nerlov, Executive Vice President og CTO i Haldor Topsøe
- Claus Hélix-Nielsen, institutdirektør på DTU Miljø
- Jesper Daugaard, Senior Vice President i Kamstrup A/S
er genudpeget som medlemmer af MUDP-bestyrelsen.
MUDP-bestyrelsen uddeler i 2023 ca. 125 mio. kr. til innovative miljøteknologiske projekter.
MUDP har i 2022 eksempelvis støttet seks PFAS-projekter med i alt 31 mio. kr., herunder et projekt om nedbrydning af PFAS i overfladevand, drænvand og grundvand ved hjælp af ultraviolet lys samt et projekt om udvikling og afprøvning af metoder til at fjerne PFAS i lerjord.
- Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrations Program (MUDP) er et program under Miljøministeriet, der støtter udvikling, test og demonstration af miljøeffektiv teknologi.
- Siden 2015 har MUDP haft en selvstændig bestyrelse. Indsatsen har primært fokus på fremme af miljøteknologi inden for områder som vand og klimatilpasning, affald og ressourceeffektivitet, luft og støj, kemikalier, forurenende virksomheder samt bæredygtigt byggeri.
- Fra 2008 til 2022 har MUDP støttet mere end 700 miljøteknologiprojekter. I denne periode har MUDP støttet virksomhedernes teknologiudvikling med 1,3 mia. kroner.
- For hver krone, MUDP gav i tilskud i 2018, investerer virksomhederne i gennemsnit selv godt 1,5 kroner.
- På www.ecoinnovation.dk kan du læse mere om MUDP, og om både igangværende og afsluttede projekter.