Rundt om i landet er det rigtig mange, der er begyndt at få øjnene op for, at havet har mere og andet at tilbyde end fisk.
Det skriver Havhøst.dk i et nyhedsbrev. Havhøst er en sammenslutning af maritime nyttehaver, NGO’er, skoler, virksomheder og ganske almindelige mennesker, der deler en kærlighed til det store blå, mad fra havet og bæredygtig udvikling.
Det søger man nu udbredt også til erhvervsfiskeriet, der på samme vis kan dyrke afgrøder som tang, blåmuslinger og østers, der optager næringsstoffer fra havet, binder Co2 samt skaber nye undervandshabitater.
En af dem er kystfisker Mogens Pedersen, der med sin blå kutter holder til i Havnsø havn, hvor han sælger friske fisk direkte over rælingen til forbrugerne.
Men Mogens har ikke kun sin opmærksomhed rettet mod fiskene i garnet. Han er nemlig også gået i gang med at dyrke tang og blåmuslinger ved Nekselø.
Alt foregår i lille skala for at Mogens kan blive klogere på, hvordan det egentlig fungerer, og hvordan det kan supplere hans kystfiskeri.
Når det stormer kan det ske, at finger- og sukkertang river sig løs og sætter sig i hans garn. For de fleste fiskere er det en stor irritation, når garnet fyldes med tang, men ikke for Mogens. Han er nemlig begyndt at sælge den vildfarne tang til Dansk Tang, som får den videre ud i butikkerne.
Der er med andre ord masser af muligheder i havet, hvis man ligesom Mogens gerne vil gå nye veje.
Hvis du vil læse mere om Mogens eller andre virksomheder, der arbejder for at få tang og muslinger i landet, så besøg Havhøst hjemmeside ’Landet rundt’. Her opdateres der løbende med virksomheder, der arbejder med havets afgrøder.