Dette er overskriften for et seminar, som SeafoodCircle arrangerer i samarbejde med to nordiske projekter, Marifunc og Healthy Growth, den
25. marts i København
Budskaberne der serveres i medierne er meget forvirrende, hvor man den ene dag får fortalt, at ens sundhed i høj grad afhænger af, hvor meget seafood man spiser, og den næste bliver man skræmt med trusler om hvor farligt seafood kan være, fordi indholdet af miljøgifte er for højt.
Industrien bliver fortalt, at fremtidig markedsføring må baseres på den store sundhedsværdi seafood har, men hvordan kan en virksomhed forholde sig til det?
På seminaret gives en oversigt på en forståelig måde, så man kan forholde sig til de mange budskaber, og hvordan virksomheder kan nyttiggøre viden om sundhed.
Når man taler seafood og sundhed er det normalt omega-3 fedtsyrer, der tænkes på. Der er også utroligt mange positive effekter af disse fedtsyrer, hvor betydningen for hjerte-karsygdomme er bedst dokumenteret.
Herudover er der fremkommet flere studier, der peger på reduktion af ledsmerter, allergi og hudlidelser, fødselsdepressioner, knogleskørhed, og endda mental sundhed synes forbedret hvis man indtager mere omega-3 end omega-6, som man får fra planter. 6, som man får fra planter.
Der er i seafood imidlertid en mængde andre stoffer, hvis sundhedsværdi ikke er så godt studeret, men hvor man også har indikationer på, at der kan være meget gode effekter.
Samlet kan der være mange stoffer i seafood som kan benyttes i det, der kaldes ’functional foods’, hvor klare fysiologiske effekter skal kunne påvises.
Programmet byder på indlæg både fra forskning og industri. Efter et indledende oversigtsforedrag gives der en detaljeret gennemgang af hvilken betydning fedtsyrerne har i børneernæring, noget der har haft megen medieomtale i den sidste tid. Herefter gives en balanceret fremstililing af, hvad der kan være af risiko
faktorer hvis fødevarerne indeholder miljøfremmede stoffer, sammenholdt med de positive effekter.
Alle foredrag holdes på engelsk.