Ny ordre til Marin Teknikk på innovativt fiskefartøj

Ny ordre til Marin Teknikk på innovativt fiskefartøj

Marin Teknikk har sikret sig en kontrakt på et kombineret langline- og snurrevodsfartøj.

Marin Teknikk har underskrevet en aftale med Østerfjord AS, Torangsvaag i Austevoll og Tersan Shipyard i Tyrkiet om levering og design af et innovativt fiskefartøj. Skibet har en længde på 67 meter og en bredde på 14,6 meter, hvilket gør det til verdens største af sin art. Fiskerfartøjet vil primært fisk med langline og snurrevod i nordiske farvande efter hvid fisk.

 

Skibet bygges med et innovativt energibesparende hybrid fremdrivningssystem med batteripakke. På grund af mange forskellige driftsprofiler på skibet er det vigtigt at indstille motorer, propeller og thrustere korrekt for at opnå reduceret brændstofforbrug. Der er lagt fokus på bedst mulige design og systemer for at opnå et meget miljøvenligt skib. Skibet får en aptering til 23 personer. Det er designet efter virksomhedens ønsker og vil være udstyret med et stort autolinesystem med en kapacitet på ca. 76.000 kroge, komplet snurrevod arrangement og automatisk filet og HG-forarbejdningsfabrik. Der er et højt fokus på omhyggelig håndtering og kvalitet af fiskeprodukterne. Fabrikken vil også være udstyret med systemer, der tager sig af afskær produktionen. Logistikken fra fangsten er ombord, indtil den leveres på paller ved kajen er omhyggeligt planlagt for at bevare den bedste kvalitet og reduceret havnetid.
Østerfjord AS har indgået en kontrakt med Tersan Shipyard om konstruktion af skibet, der er planlagt til levering i 2. kvartal 2021. Dette vil være det sjette MT-designskib, der bygges på Tersan Shipyard.

 

Marin Teknikk har designet flere langlinefartøjer til norske og udenlandske skibsejere, og med denne kontrakt viser vi vores position på dette krævende og spændende marked for design af fiskerfartøjer. Samarbejdet med Østervold-familien startede i efteråret 2017. Marin Teknikk er meget taknemmelig for den fortrolighed, som ejeren har vist, ved at underskrive en design- og teknisk kontrakt med os på dette avancerede fiskerfartøj.

 

Salgsdirektør Richard Gjerde påpeger, at dette er en meget spændende kontrakt på et krævende marked. ”Vi har samarbejdet tæt med Olav Østervold & familien siden slutningen af 2017 og føler, at dette er en anerkendelse af vores arbejde med at designe sikre,
funktionelle, miljøvenlige og omkostningseffektive fiskerfartøjer, der er specielt tilpasset behovene til det højtudviklede rederi”. Det er meget spændende for Marin Teknikk at arbejde så tæt med et stærkt selskab, der er så aktiv i fiskeri, samt at eje og drive offshore-skibe.