Esbjerg fiskernes formand er bekymret for erhvervets fremtid..
Erhvervet kan ikke holde til at der beskæres yderligere, lyder formanden nødråb. I den virkelige verden cykler vore kvoter fortsat op og ned, desværre mest ned. Og når det går nedad, sker det ofte i ryk, som ligger over 15% pr. år. Modsat når udviklingen er positiv; så kan kvoten alligevel ikke øges i fuldt omfang, på grund af forsigtigheds principper. ”Hvem tør låne et erhverv penge under sådanne betingelser?” spørger Jesper Juul Larsen, der mener at forholdene hæmmer udviklingen og presser den landbaserede industri.
Nej tak til flere kvotenedskæringerErhvervet udsættes desuden fortsat for kvotebegrænsninger, der ikke baserer sig på faktuel viden. ICES – Internationale Havundersøgelses Råds anbefaling for fiskeriet efter brisling i Nordsøen er et friskt eksempel herpå. Anbefalingen lyder, at kvoten for 2009 nedsættes med 20.000 tons, men der foreligger, ifølge Jesper Juul Larsen, ikke faktuel viden, der underbygger behovet for en kvotereduktion.
Ifølge Jesper Juul Larsen er den biologiske rådgivning generelt ikke særlig sikker, og i for stort omfang knyttet op mod forsigtighedsprincippet. Han håber på politisk bevågenhed og, at der ad den vej skabes mulighed for stabilitet og efterfølgende udvikling.
”Det er nødvendigt, hvis der forsvinder flere skibe, forsvinder den landbaserede industri også” slutter Esbjerg fiskernes formand.