L353 Biscayen – ombygning

L353 Biscayen – ombygning

Ombygget Biscayen klar til jomfrurejse

Fredag aften sejler L353 Biscayen ud fra Thorsminde Havn. Det har den gjort mange gange før, og så alligevel ikke.

For siden sidst er det blevet tre meter længere, to meter bredere, med større motorkraft og på alle måder anderledes. Kenneth Nielsen købte nemlig skibet, mens det lå lagt op i Hirtshals, da de tidligere ejere havde investeret i et nyt fartøj, han har nu gennem en længere periode ombygget det, så L353 Biscayen nu er klar til at indtage Nordsøen og Den Engelske Kanal.

Det sidste malerarbejde udføres når vi kommer hen på foråret fortæller Kenneth Nielsen

Jeg sejlede jo rundt i en 18 meter træbåd. Den er jo ikke så moderne længere – den er dog løbende blevet holdt ved lige og moderniseret, men den kunne ikke holde resten af min tid. Jeg har godt kunnet se på min besætning at de skuede lidt til de nyere og mere moderne både, som vi de senere år har fået her til Thorsminde – meget fine fartøjer som alle tilbyder besætningerne meget komfortable arbejdsforhold. Der er kommet mere plads, og jeg kunne også godt mærke på min egen krop, at det ikke var så behageligt i mit gamle træskib

Men det der med at få bygget et nyt skib til 12-14 millioner, det er ikke lige mig. Men skibet jeg har er jo et nyt skib for mig.

Der er kommet mere plads, og jeg kunne også godt mærke på min egen krop, at det ikke var så behageligt i mit gamle træskib, fortæller Kenneth Nielsen.
Inden jomfrurejsen som ventes påbegyndt her fradag aften har vi lige været ude at sætte 20 garn, bare lige for at teste at grejerne kører som de skal når vi nu sejler længere til havs.
Og selvom skibet på mange måder er helt nyt, så holder han sig til sin gamle disciplin.
– Jeg har altid været garnfisker, og det bliver der ikke ændret på, slår han fast.