Efter syv års ansættelse stopper Frans O. Høyer til oktober som direktør for Dansk Skaldyrcenter. I stedet tiltræder han en stilling som direktør for Seafood Flavours A/S. Som centerets første direktør var Frans O. Høyer med til at etablere Dansk Skaldyrcenter i 2001. Fra de indledende forhandlinger med myndigheder om tilskud, til bygningen af centeret og derefter som initiator af de mange forskningsprojekter, der løbende har været med til at samle og udvikle den danske skaldyrbranche.
– Selv om syv år kan synes som kort tid, har vi i min tid været med til at skabe en fælles platform og strategi for udvikling af den danske skaldyrbranche. Det er sket i et tæt samarbejde og gennem projekter med både fiskere, industri, opdrættere og de øvrige forskningsinstitutioner, siger han. Med Frans O. Høyer som direktør har Dansk Skaldyrcenter og dets forskere også været med til at udvikle nye metoder, teknikker og redskaber til industriel produktion.
– Både fiskere, industri og opdrættere har samarbejdet positivt med forskerne om at se de store perspektiver, der ligger i at udnytte skaldyr kommercielt på tværs af branchegrene. Derfor er jeg sikker på, at den danske skaldyrbranche går en lys fremtid i møde, siger han. For Frans O. Høyer har det været en spændende opgave at have haft ansvaret for udviklingen af et forskningscenter for den danske skaldyrbranche.
– Jeg har lært meget, og den viden og de erfaringer tager jeg nu med mig over i den nye virksomhed, hvor det bliver vores opgave at være med til at producere kommercielle produkter til fødevareindustrien. Det gør det heller ikke mindre spændende, at Dansk Skaldyrcenter gennem sin forskning har været med til at udvikle grundlaget for Seafood Flavours A/S, siger han.
Seafood Flavours A/S får til huse i foodparken i Nykøbing Mors og skal producere koncentrater, ingredienser og smagsstoffer på basis af råvarer fra fisk og skaldyr. Vildsund Muslingeindustri A/S er hovedaktionær, men også investeringsselskabet Akva Inovest A/S er medejer sammen med en række mindre aktionærer.