Engelsk frustration over kvotenedskæringer, hvorimod spanske fiskere kom godt i mål med betydeligt større kvoter end sidste år.
Den spanske fiskeriminister Miguel Arias Canete kunne sammen med sine embedsmænd, derfor være ganske godt tilfredse med forhandlingerne i december måned om kvoterne for 2014, med stigninger på op til 114% for arters vedkommende.
I forbindelse med den nye kvote for kulmule, har Spanien opnået en historisk stigning. En Stigning der for farvandene i Gran Sol og Biscayabugten vil betyde 7.500 flere tons end sidste år og 22 mio EUR. Kulmule-kvoten for det sydlige Cantabriske Hav og Biscayabugten hæves med 15 procent, hvilket betyder 1.350 flere tons end i 2012.
Med hensyn til makrelen har Spanien formået at øge sin kvote med 28 procent, til 29.019 tons, 6.300 tons mere end sidste år.
Næste års begrænsninger i fangsterne af den nordlig kulmule , en art hvis andel vægter tungt i det spanske fiskeri, blev i stedet til en stigningen i kvoten på svimlende 64% eller 8.850 flere tons. Til den spanske Grand Sole flåde, vil den samlede tilladte fangstmængde eller TAC i havtaske stige 15%.
For farvandet Cantabrian nord for den spanske kyst, blev det for de nordvestlige fiskepladser, til 28% flere makrel og 114% blåhvilling. Og for den sydlig kulmule-kvote gik den op med 15%, hvorimod kvoten for hestemakrel der var planlagt til at lide en 40% reduktion, i stedet kun blev reduceret med 26%. I Cadis bugten i det sydlige spanien, blev TAC’ en for havtaske til en stigning på 6 % og 17% for hestemakrel.
Anderledes dystert ser de engelske kvoter ud. Englænderne måtte nøjes med for Nordsøen 518 tons kulmule og en fangst af havtaske, der fik et dyk ned til 5.666 tons, et dyk der også gjorde sig gældende for ising og skrubber med 1270 tons.
I den østlige side af kanalen var der kun reduktioner for samtlige kvoter af fisk og den vestlige side var det kun kulmule, som de engelske fiskere kunne fange lidt flere af. Vest for Skotland og i det Irske Hav, ser det lige så dystert ud, næsten udelukkende kvoter der ligger lavere end sidste år.