Både myndigheder, miljøorganisationer, forskere og fiskere ser kameramonitering af fiskeriet som et godt bud på, hvordan vi kommer videre med at udvikle fiskeriet i en mere bæredygtig retning, fortæller DTU-magasinet DYNAMO
Fiskene i havet er en begrænset ressource. Derfor er det nødvendigt, at fiskeriet foregår på en bæredygtig måde. Det kræver pålidelig dokumentation af, hvad der fanges. Forskere på DTU Aqua har i samarbejde med fiskerierhvervet udviklet en metode, der kan dokumentere fiskeriet elektronisk.
Fiskeriet dokumenteres ved, at der monteres kameraer på fiskefartøjerne, og alle fangster registreres elektronisk. Dermed kan myndighederne få et meget præcist billede af, hvad og hvor meget der fanges, og hvor meget der smides ud i stedet for at blive landet.
Perspektivet er, at fuldt dokumenteret fiskeri på sigt kan danne grundlag for en ny type fiskeriforvaltning, der bygger på fangstkvoter. Når forvaltningen baseres på fangstkvoter, bliver den enkelte fisker ansvarlig for alle de fisk, han får om bord, fordi alle fisk – uanset om de over eller under mindstemålet – tæller med på kvoten.
DTU’s magasin DYNAMO bringer i sit seneste nummer en artikel om kameramoniteringen. I artiklen kan du læse mere om baggrunden, perspektiverne og forskellige interessenters syn på fuldt dokumenteret fiskeri som værktøj i fiskeriforvaltningen.