Fra fredag den 6. september til søndag den 8. september 2024 inviterer vi dig til tre dages festlige madoplevelser, fyldt med sjov og inspiration for hele familien.
Forestil dig 50.000 kvadratmeter sprængfyldt med lækre smagsprøver, spændende workshops, og hyggelige aha-oplevelser. Med over 200 stande fordelt på 7 forskellige festivalområder er der garanti for, at dine smagsløg bliver forkælet, og at du går hjem med masser af nye idéer til køkkenet.
Madglæden er i fokus hele dagen, så tag familien med, og kom og nyd stemningen. Her er noget for enhver smag – og du bestemmer selv, hvornår du vil udforske de forskellige stande. Ses vi til en uforglemmelig madweekend?
Fællesaktiviteter i event-telte
Hver dag byder Food Festival på gratis workshops, showkøkkener, talks, cook-alongs, fællesspisninger og meget andet.
Events
Snyd ikke dig selv for festivalens højdepunkter, hvor vi fester igennem og fejrer den gode smag!
Hvad sker der omkring maden fra havet
Tangens rolle i fremtidens mad
- Kom og hør forskernes nyeste viden om tang og få indblik i, hvordan tang ikke kun kan blive et centralt element i vores kost, men også spille en nøglerolle i løsningen på nutidens miljøudfordringer. I debatten vil vi belyse tangs potentiale som en bæredygtig og ernæringsrig ingrediens i plantebaserede fødevarer, der kan bidrage betydeligt til bæredygtighed og gastronomisk innovation. Tang er en bæredygtig proteinkilde, rig på fibre, vitaminer, mineraler, og essentielle omega3-fedtsyrer. Dens naturlige umami, der stammer fra aminosyrer, forstærker smagsoplevelsen og gør tang til en unik ingrediens i køkkenet. Publikum skal opleve velsmagende tangprodukter og give feedback til at gøre havets grønt til en del af fremtidens mad på de danske spiseborde.
- Finder sted fredag den 6. september mellem klokken 16.30 og 17.30 ved Samtalekøkkenet arrangør: KU-FOOD
Danmarks Fiskeriforening Fiskeauktion på Havet
- Kom og byd på en fisk! Kunne du tænke dig at opleve en vaskeægte fiskeauktion? Så har du nu muligheden for at deltage i en god gammeldaws fiskeauktion med friske råvarer fra de danske have. Kom forbi og køb aftensmaden med hjem.
- Finder sted på Kabyssen lørdag den 7. september mellem klokken 12.30 og 13.15 i området havet – arrangør Danmarks Fiskeriforening
Danmarks Fiskeriforening Børnenes Madskole
- Sjov og lærerig oplevelse, hvor børnene får fisken i hænderne. Danmarks Fiskeriforening og Arla Fonden inviterer til madaktivitet for børn. Her lærer børnene at filetere en hel fisk, som de efterfølgende skal panere og stege. Mens fisken steger på panden, rører og tilsmager børnene deres egen remoulade, som bagefter nydes til den nystegte fisk. Aktiviteten er gratis men med plads til et begrænset antal deltagere, så skynd dig at tilmeld dig og dit barn her! Børn skal være ledsaget af en voksen. En billet gælder for ét barn og én voksen. Aktiviteten anbefales til børn fra 8 år.
- Finder sted i området Fælleskøkkener lørdag den 7. september mellem klokken 15.00 og 16.00 – arrangør Danmarks Fiskeriforening
Alt-godt-fra-havet bingo med Tænketanken Frej!
- Tænketanken Frej byder ind til en anderledes form for bingo, hvor det handler om læring og sjov. Kom og vær med, hvor vi læser op om forskellige ting i havet, fra fisk, skaldyr, tang og no-go ting i havet. Der er mulighed for at blive klogere på livet under havets overflade, samtidig med at vinde nogle præmier til at tage med hjem. Så tag en ven i hånden, og bliv klogere på havet! Der kan være op til 50 deltager, eller hvis nogle vil deles om en plade, lidt flere.
- Finder sted i området Havet lørdag den 7. og søndag den 8. september henholdsvis kl. 15.00 til 16.00 Lørdag og søndag kl. 10.30 og 11.30. Arrangør Tænketanken Frej
Tænketanken Frej Et dyk ned under overfladen
- Tænketanken Frej byder på debat omkring mulighederne ved kystnær forbedring. Tænketanken Frej ser havet som en stor ressource og værdifyldt besøgssted. Hvordan ser du selv havet? Hvad befinder sig af spændende ting under overfladen? Hvordan arbejder industrien, kommunerne og forskningsinstitutioner med at fremme miljøet i kystnære områder? Hvilken interesse har det for dig, at der er gode sankesteder også i havet, såvel som i skove, enge og andre områder på land? Vækker disse spørgsmål en interesse i dig, så kom med til paneldebat, hvor vi invitere en forsker fra Aarhus Universitet, en havsagkyndig fra Aarhus Kommune og en skarp haj fra industriens verden med til debat omkring kystnære forbedringsprojekter.
- Finder sted i området Havet lørdag den 7. september klokken 16.00 til 17.00. Arrangør Tænketanken Frej
Clausens Fiskehandel – Blåmuslinger med et asiatisk twist
- Vi skal lege lidt med de danske blåmuslinger, men hvor vi ”fragter” dem et smut til Asien, og pifter den klassiske moules marineres op med et asiatisk twist. I samarbejde med Vilsund Blue, Morsø og Thisted Bryghus drager Jakob Clausen i køkkenet, og viser tips og tricks fra Clausens Fiskehandel til, hvordan man laver de bedste muslinger. Det asiatiske twist bliver med tilberedning over Morsøs fantastiske wok, hvortil der også vil være smagsprøver på lidt øl fra Thisted Bryghus. Arrangementet vil være i hold af fire. Der fyldes op til de forskellige stationer, og der vil være mulighed for at smage maden og/eller tage maden med ud på pladsen efterfølgende. Oplevelsen er gratis. Tilmeld dig her!
- Finder sted i området Fælleskøkkenet søndag klokken 10.15 til 11.15. Arrangør Clausens Fiskehandel
Clausens Fiskehandel -Fiskebanko med Clausens Fiskehandel
- Hvem får fuld plade og dagens største fangst? Kom og vær med, når Clausens Fiskehandel traditionen tro afholder fiskebanko på Food Festival. Du kan blive den heldige vinder af en masse lækker og frisk fisk. Der er plads til alle, uanset om du er en erfaren bankospiller, eller det er første gang, du hører betegnelserne Gamle Ole, Lange Tasker eller To Tykke Damer.
- Finder sted i området Havet søndag den 8. september klokken 12.00 til 13.00. Arrangør Clausens Fiskehandel
Aarhus SeaRangers – Vidste du at havet omkring Aarhus er fyldt med dyreliv og gratis grøntsager?
- Mange tror at man skal langt væk fra storbyen for at opleve ”vild” natur, og at den nok slet ikke kan findes ude i vandet efter de seneste års algeopblomstringer og iltsvind. Heldigvis er der stadig liv på stenrevene omkring Aarhus Ø, og i de farverige tangskove et stenkast fra promenaden er der fyldt med fisk og skaldyr. Det tiltrækker stimer af bla. makrel og sild, og efter dem kommer Danmarks største rovdyr, gråsælen, med en kampvægt på op til 300 kg. Men hvad kan man egentlig bruge dyrelivet til som aarhusianer eller besøgende? Og hvordan sanker man havets grøntsager, tang, og bruger det i madlavning? Få svar på det og meget mere ved Havscenen kl. 14.00-16.00, hvor I får naturen mellem hænderne, når oplevelsesdestinationen Aarhus Øje går sammen med Aarhus SeaRangers og fortæller om livet under overfladen med rørebassin, krabbevæddeløb og tangakvarie
- Finder sted i området Havet søndag den 8. september klokken 14.00 til 16.00. Arrangør Aarhus SeaRangers
Velkommen til BRANCHEFREDAG – fredag kl. 10.00 og 13.00
Til BrancheFredag inviterer vi fødevarebranchen til oplæg, debat, inspiration og netværk. Pladsen er eksklusivt åben for branchen. Du kan gå rundt på egen hånd og besøge de stande eller fællesaktiviteter, som har din interesse. Vi har lavet et forslag til din tur rundt på festivalpladsen – find guiden her.
Køb billet
Du kan købe dagsbillet til fredag, lørdag eller søndag eller en partoutbillet til alle dage. Køb her
vi ses !