Var orkanen Bodil årets sidste

Var orkanen Bodil årets sidste

Ifølge DMI’s nyeste og seneste månedsprognose er der nu kun en lille risiko for en ny storm inden vi takker af for 2013.

Månedsprognose
Hvert tirsdag udarbejder DMI’s erhvervs- og energimeteorologer en ny månedsprognose. Denne prognose bringer denne gang lidt bedre nyt. Der syntes ikke umiddelbart at være risiko for en storm af BODIL’s størrelse på vej.

“Der er ikke udsigt til flere storme i de kommende par uger”, siger DMI’s meteorolog Martin Lindberg på DMI’s hjemmeside.

Varsler dog vind af kulingstyrke inden jul
Han varsler dog risiko for en periode eller to i weekenden , hvor vinden kan stige til kulingstyrke med vindstød af stormstyrke. Martin Lindberg forklarer, at det er den ventede vejrtype med et dominerende højtryk over kontinentet, der holder de kraftige lavtryk fra Atlanten på afstand. Han forventer endda, at situationen varer året ud, selv om højtrykket flytter lidt rundt.

en weekend med kuling og vindstød af stormstyrke

“Der er selvfølgelig aldrig nul procent risiko for storm i en vintermåned, men prognoserne fortæller, at sandsynligheden på denne side af årsskiftet er lav”.

Alting har imidlertid sin pris. Den hvide jul er så godt som aflyst i denne omgang med omkring 10 graders varme juleaften.