Værdigt punktum for Gurli fra Vestjysk Bank med Den Kongelige Belønningsmedalje

Værdigt punktum for Gurli fra Vestjysk Bank med Den Kongelige Belønningsmedalje

Efter 41 års tro tjeneste havde Gurli Jensen 1. januar sagt farvel til sin arbejdsplads, Vestjysk Bank i Hvide Sande, for at gå på efterløn. I sidste uge havde hendes gode kolleger indbudt hende til morgenmad.

»Jeg troede, at det bare var en almindelig, hyggelig morgenmad med mine tidligere kollager. Men da jeg kom, kunne jeg godt se, at der var dækket rigtigt pænt op, og det undrede mig lidt,« siger Gurli Jensen.

Afdelingsdirektør Marie Øgendahl havde da også en overraskelse af de helt store til Gurli.

»Mine kolleger havde indstillet mig til Den Kongelige Belønningsmedalje for 40 års tro tjeneste i Vestjysk Bank. Marie tryllede medaljen frem, og jeg må sige, at jeg blev meget overrasket. Det havde jeg ikke regnet med. Jeg blev meget glad og stolt,« smiler Gurli Jensen.

Fiskeriets kvinde

Gurli er født og opvokset i Jels i Sønderjylland og var det første år af sin elevuddannelse ansat i Danske Bank i Esbjerg. I 1974 flyttede Gurli til Hvide Sande, hvor hun i 1975 afsluttede sin elevuddannelse i det daværende Ringkøbing Bank.

»De første år i banken, mens børnene var små, arbejdede jeg på deltid med bl.a. kassefunktionen og rådgivning af privatkunder. I 1995, hvor daværende leder af kutterregnskabsafdelingen døde, overtog jeg hans opgaver og blev afdelingens primære erhvervsrådgiver indenfor fiskeribranchen,« fortæller Gurli.

Gurli har i mange år været fiskeriets kvinde, hvor kunder i kedeldragter, »duften« af fisk, tonen på havnen, kvoter, havdage, fiskepriser og store budgetter har været en stor del af hendes arbejdsopgaver. Afvikling af fyraftensmøder for fiskere, deltagelse i diverse seminarer og fiskerimesser har også fyldt Gurlis arbejdskalender.

God afslutning

Nu er det tid med børnebørnene, frivilligt arbejde og gode bøger, der fylder i Gurlis kalender. Den Kongelige Belønningsmedalje runder de 41 år i banken godt af.

»Det er jo lidt vemodigt at skulle sige farvel til kollegaer og kunder. Men modtagelsen af medaljen er en rigtig god afslutning på mine mange års arbejde i Vestjysk Bank. Jeg glæder mig over, at jeg har fået lov at arbejde på sådan en dejlig arbejdsplads i så mange år,« siger Gurli Jensen.