Ulken – den grimme fisk med den store mund.

Ulken – den grimme fisk med den store mund.

Amatørfiskere kan blive slemt skuffede, hvis de i stedet for en lækker rødspætte får en grim ulk på krogen. Udover sit noget aparte udseende med en kæmpe mund, alt for store finner samt pigge på gællelågene er ulken også kendt for at være usædvanligt dum.
Forsommeren er over os, og mange vil sikkert ud og forsøge sig udi kunsten sportsfiskeri, med stang og snøre fra en høfde eller fra en mole ved stranden.
Er man derefter uheldig at få en ulk på krogen, eller en Københavner som jyderne ynder at kalde den, har man ikke kun fået en uhyggelig udseende fisk på krogen, men også en fisk hvis ry ikke er at være den skarpeste kniv i skuffen, da det tit sker, at efter man har sat fisken ud igen, næsten inden for samme minut kan få den på krogen igen. Ikke lige just en ting der rykker på opfattelsen af at have fået en intelligent fisk på krogen.
Fisken får måske ikke helt den retfærdighed den burde have, da kødet er yderst velsmagende, men udseende er ikke videre appetitligt og den bliver derfor heller ikke brugt som spisefisk.
Ulken har også ry for at have gift i piggene, men det er nu ikke sandt. Til gengæld er ulken selv en grådig rovfisk, som ligger på lur efter byttefisk på bunden, hvor den er særdeles godt camoufleret. Badegæster, der dykker med snorkel og briller, kommer tit til at svømme forbi uden overhovedet at have set eller opdaget ulken.
Kilde: videnskab.dk
FiskerForum.com