Uddannelsesskibet »Athene« gæster Hvide Sande Havn med »Åbent Skib«

Uddannelsesskibet »Athene« gæster Hvide Sande Havn med »Åbent Skib«

Både mandag og tirsdag den 14. og 15. september vil Fiskeriskolens uddannelsesskib »Athene« tage imod alle interesserede der overvejer at gå fiskeriets vej. De får her en enestående mulighed for at høre mere om uddannelsen og samtidig få indblik i, hvordan livet er ombord på et fiskefartøj og hvordan man arbejder her.

Både mandag og tirsdag den 14. og 15. september vil Fiskeriskolens uddannelsesskib »Athene« tage imod alle interesserede der overvejer at gå fiskeriets vej.

Kig ned ombord
Det er en ret unik mulighed der gives her, for efter Covid-19 ramte Danmark, er mange uddannelsesmesser, møder og øvrige arrangementer i fiskeriet blevet aflyst. Derfor har Fiskeriskolen EUC Nordvest, i samarbejde med en række lokale fiskeriforeninger, valgt at bringe »skolen« ud til potentielle elever gennem et »Åbent Skib-arrangement.« Der er tale om et åbent arrangement, så alle interesserede er velkomne til at lægge vejen forbi skole-skibet.

Til FiskerForum.dk siger afdelingsleder Claus Henry Hansen fra Fiskeriskolen, »det er utroligt glædeligt, at dette arrangement, trods Corona-virussens hærgen, alligevel trækker mere end 600 interesserede forhåndstilmeldte elever til »Åbent Skib«.«

Et arrangement der er startet i dag i Hvide Sande, mandag den 14. september og som forsætter i morgen tirsdag den 15. september. Og forventningerne syntes ikke mindre for afdelingslederen, der sætter det samlede tal for interesserede lidt højere, for han forventer at der samlet set i de seks havne skibet lægger til kaj over de næste 14 dage vil komme mere end 2.000 ombord i det velinrettede uddannelsesskib »Athene«.

Hygiejne-reglerne for Covid-19 skal overholdes
Sundhedsstyrelsen regler overholdes til punkt og prikke, hvor personalet fra Fiskeriskolen er yderst opmærksomme på risikoen for smittespredning ombord. Der skal holdes god afstand og der er påbud om både brug af håndsprit samt om mundbind ombord på skibet.

Fiskeriskolen i Thyborøn vil i løbet af uge 38 og uge 39 besøge en række jyske havne med skoleskibet Athene. Overvejer man at uddanne sig til erhvervsfisker, er »Åbent Skib« på Athene en unik mulighed for at møde op og høre mere om uddannelsen.

Skoleskibet Athene lægger til kaj i følgene havne:

  • Hvide Sande (14. til 15. september)
  • Thyborøn (16. til 17. september)
  • Hanstholm (18. til 19. september)
  • Hirtshals (21. til 22. september)
  • Skagen (23. til 24. september)
  • Strandby (25. til 26. september)


Bliv erhvervsfisker
»Erhvervsfisker-uddannelsen er en spændende uddannelse, hvor der ovenikøbet er garanti for en praktikplads. Det budskab vil vi gerne have spredt, og derfor har vi valgt at bruge vores ressourcer på at komme ud til målgruppen, når de nu ikke har mulighed for at møde os på de aflyste uddannelsesmesser. Vi vil gerne gøre det nemt for de unge at skaffe sig den nødvendige viden om og indsigt i erhvervsfiskeruddannelsen, så de har et solidt grundlag at træffe deres uddannelsesvalg ud fra.

Det samme gælder i øvrigt i forhold til relevante uddannelsesinstitutioner, vejledere, undervisere, samarbejdspartnere og andre interesserede – de er også mere end velkomne til at besøg skoleskibet,« fastslår afdelingschef Claus Henry Hansen fra Fiskeriskolen.

Til Åbent Skib vil der være mulighed for at få en snak med en erhvervsfisker og nogle af erhvervsfiskereleverne, og herudover vil Fiskeriskolens uddannelseskonsulenter være tilstede. Der er således rig mulighed for at indhente masser af information om uddannelsen og de karrieremuligheder, den åbner op for.

Skriv et svar