TV2 ´skyder´ sæler ved ChristiansØ

TV2 ´skyder´ sæler ved ChristiansØ

En fisker fra Svaneke har skiftet sydvesten ud med quidekasketten, da han her tirsdag formiddag satte kursen mod ChristiansØ, med båden fyldt med elektronik og fotogrej, for et kamerahold fra Tv2 Nyhederne.

Tv holdet laver et ”photo-shoot nyhedsindslag”, hvor man optager sælernes mangfoldighed ved den bornholmske ø.

Claus S. Hansen fra Svaneke, siger til FiskerForum, at nu har sælproblematikken været omtalt så mange gange i de bornholmske medier samt lokale aviser og blade samt på Tv2 Bornholm, så nu var det kun rimeligt at turen er kommet til de landsdækkende medier, som TV2 og DR. De begynder nu også, at vise lidt større interesse for problemet, som tårner sig op for fiskerne her på øen.

Grådige sæler har efterhånden fortrængt fiskebestanden helt fra de kystnære områder ved Bornholm og med den store koloni af sæler ved ChristiansØ, er ´sæl-trykket´ nu så stort, at selv torskens bedste yngleplads, nu også er truet.

Da TV 2 forleden kontaktede Claus S. Hansen i Svaneke, og spurgte om hans hjælp til at afdække sælproblemerne på Bornholm, var skipperen fra Svaneke ikke sen til at sige ja. Netop fordi Claus selv er kystfisker og som sådan mærker problemerne hver dag på egen krop, har han lagt båd og materiel til rådighed for det nyhedsskabende Tv2 kamerahold.

Håbet er for Claus og de bornholmske fiskere, at både folk og politikerne får øjnene op for hvor store problemerne med sælerne egentlig er og at “nyheds-shootet” fra TV2, måske kunne skubbe de folkevalgte i den retning, at de sagde ja til regulering af sælerne, men i lige så høj grad også sagde ja til en form for kompensation for den manglende fisk og de ødelagte garn.

FiskerForum.com