GodMorgen på TV2 har haft et indslag om fisk, fanget kystnært og bæredygtigt samt på en måde der er best for miljøet, ifølge værterne Ibi Støving og Mikkel Beha Erichsen.
Den kendte kok Martin ”Guf” Becker, som til dagligt er kok og fiskemand ved Fiskerikajen i Rungsted , gik for åben skærm, direkte på med tilberedning af pandestegt torsk med blomkål.
Med det helt klare formål at vi nu i en årerække har fået tudet ørerne fulde med, at vi skal spise fisk mindst 2 gange om ugen. Nu går vi skridtet videre og siger at fisken, vi spiser, også skal være fanget bæredygtigt og skånsomt.
Torsken der tilberedes er fanget og landet i Skagen af en lille blå kutter. En kutter der har fanget den kystnært og derfor ikke langt fra kysten. Det er det der gør fisken attraktiv for en kok som Martin. Dvs. der er brugt minimum af brændstof til at sætte garnene, hente og lande fisken, samtidig er der brugt skånsomme redskaber, som i dette tilfælde er garn. Fisken er garanteret frisk, da tiden fra fangst og til landing, samt til den ligger på tallerknen foran os, er forsvindende lille.
En repræsentant fra en af Danmarks miljøorganisationer, var tidligere på morgenen, inde over morgen-tv med en forklaring på hvorfor danskerne skal til at spise mere af de kystnære fisk. Kun den vej igennem støtter vi et erhverv der ellers risikerer at dø ud og kun den vej igennem sikre vi et fortsat liv på vores små og hyggelige havne rundt om i landet.
Nyd tilberedningen og ikke mindst den gode opfordring til at spise endnu mere fisk.