Torsdagens gaseksplosion på Grenaa Skibsværft har kostet en ansat livet

Torsdagens gaseksplosion på Grenaa Skibsværft har kostet en ansat livet

Eksplosionen på Grenaa skibsværft torsdag formiddag, har kostet en 31-årige mand fra Norddjurs livet. Sammen med nogle kollegaer, en 53-årig mand fra Syddjurs og en 50-årig mand fra Vestfyn, var de igang med svejsning ombord på en sandpumper, da der af endnu uopklarede årsager pludselig opstod en gaseksplosion i skibet.

Man fik hurtigt reddet de tilskadekomne op fra skibet, med svære forbrændinger og en enkelt med kraniebrud og fik dem fløjet til behandling på Rigshospitalet.

Bestyrelsesformanden for skibsværftet i Grenaa, Esben Møller har over TV2 Østjylland bekræftet uheldet, som alle på værftet er dybt berørt over og han afventer sammen med det øvrige værft på Arbejdstilsynets rapport, der nærmere skal redegøre for hvorledes gaseksplosionen kunne opstå. »Alle på værftet er ellers bekendt med risikoen for gaseksplosioner, specielt når der udføres svejsearbejde ombord på et skib.

Derfor har Esben Møller overfor TV2 Østjylland understreget, at man ikke vil gisne om årsagen til gaseksplosionen, men istedet afvente myndighedernes afklaring af hændelsesforløbet. »Det vigtigste er at vi får en undersøgelse, der fortæller os ethundrede procent, hvad der gik galt, så lignende situationer fremover kan undgås,« sagde en tydeligt berørt bestyrelsesformand fredag til TV2 Østjylland.

TV2 Østjylland skiver videre i deres omtale af eksplosionen, at der på ulykkestidspunktet var ca. 30 ansatte på værftet, og mange var i umiddelbar nærhed og meget tæt på eksplosionen, som heldigvis lod sig begrænse til selve skibet, hvorved flere undgik at komme til skade.

Udover de tre svært tilskadekomne værftsarbejdere, så blev yderligere to ansatte undersøgt for eventuel røgforgiftning efter gaseksplosionen, oplyste politiet til jp.dk.

Skriv et svar