Foreningen EUfishmeal, der repræsenterer fiskemels og fiskeolie fabrikanterne i Europa, inviterer til workshop omkring bæredygtighed og ansvarlig udnyttelse af fiskemel og fiskeolie.
Det sker på fredag den 25. oktober 2019, mellem klokken 10.00 og 16.00 i Axelborg i København.
Bæredygtighed står øverst på dagsordenen igennem hele værdikæden for fødevarebranchen indenfor fisk og skaldyr.
På EUfishmeal-workshoppen fokuserer vi på de forskellige opfattelser af bæredygtighed og hvordan fiskeriet, regeringerne, industrien samt foder- og kæledyrs-fødevareproducenterne og detail-handlerne samt forbrugerne kan samarbejde om at definere og implementere klare kriterier for bæredygtig produktion og anvendelse af marine ressourcer.
God styring af fiskeriet og fuld sporbarhed af fisken fra fangsten til producenten er allerede på plads i Europa, men hvordan får man denne meddelelse videre til slutbrugerne?
Deltagelse i workshopen er gratis.
Deltag i workshopen: Klik her
Workshop-program
Bæredygtighed og ansvarlig udnyttelse af marine ingredienser
- 10:00 Tilmelding og kaffe
Indstilling af scenen
- 10:15 Velkomst og start af workshop – EUfishmeal
- 10:25 FNs dagsorden for bæredygtig udvikling – FNs SDG’er, af professor Katherine Richardson, Københavns Universitet
Bæredygtig udnyttelse og certificering i Europa
- 10:40 Fiskeriforskning og rådgivning om bæredygtig forvaltning af Fritz Köster, administrerende direktør ved DTU Aqua og præsident for ICES
- 10:50 Afbalanceret høst i en variabel og usikker verden: en casestudie fra Barentshavet. Seniorforsker Daniel Howell, IMR, Norge
- 11:00 Fish In – Fish Out-forhold forklaret af Neil Auchterlonie, teknisk direktør, IFFO
- 11:10 Paneldiskussion: »Sourcing«, med spørgsmål / kommentarer fra tilhørerne.
- 11:40 Kaffepause
- 12:00 IFFO RS – ansvarlig levering, af Francisco Aldon, General Manager i IFFO RS
- 12:10 MSC-program og reduktionsfiskeri, herunder en opdatering om certificeret forsyning, udfordrer nøgleforsyningsfiskeriet til reduktion, der er behov for at mødes, og hvordan MSC bygger kapacitet og støtte til fiskeri i overgangen til MSC, af Camiel Derichs, programudviklingsdirektør
- 12:20 ASC Ansvarlig foderstandard af Michiel Fransen, chef for standarder og videnskab
- 12:30 Ansvarlig soja sourcing – FEFAC Soy Sourcing Guidelines, af Anton van den Brink, Senior Policy & Kommunikationschef, FEFAC
- 12:40 Paneldiskussion, »Certificering«, med spørgsmål / kommentarer fra ordet.
- 13:15 Frokost
Et synspunkt fra NGO’er, marked og forbrugere
- 14:00 Hvordan man udvikler produktets miljøaftryk – præsentation af Preben Kristensen, koordinator, Nordisk miljøaftrykgruppe
- 14:10 Medfølelse i verdenslandbrug – »Indtil havene løber tør« af Natasha Hurley, kampagnechef, Skiftende markeder
- 14:20 Bæredygtigt foder af Dave Robb, direktør for bæredygtighed, Cargill Animal nutrition
- 14:30 Kaffepause
- 14:45 Ansvarlig udnyttelse af ingredienser til foder til kæledyr, af Phil Jones, anskaffelsesdirektør EMENA – Raw Materials, Nestlé Purina PetCare
- 14:55 Ansvarlig sourcing – en udsigt fra detailhandlen af Pernille Hartington, projektleder, CSR, Coop
- 15:05 Paneldiskussion, »NGO’er og markedssession«, med spørgsmål / kommentarer.
- 15:35 Resume og erfaringer + næste trin
- 16:00 Tak og på gensyn