Thyborøn Havn uddeler mandag Årets Initiativpris 2019
Årets prismodtager er Royal Norden Seafood, som får prisen for »Etablering af ny fiskeforarbejdningsvirksomhed i Thyborøn«

Thyborøn Havn uddeler mandag Årets Initiativpris 2019

Årets prismodtager er Royal Norden Seafood, som får prisen for »Etablering af ny fiskeforarbejdningsvirksomhed i Thyborøn«

Thyborøn Havn er en af de tre største fiskerihavne i Danmark, med mere end 100 års erfaring indenfor fiskeri. Forarbejdning af fisk lokalt har gennem alle årene været en prioritet for Thyborøn Havn. Derfor er det et væsentligt skridt mod at gøre havnen endnu mere attraktiv for konsumfiskeriet, at der er etableret endnu en forarbejdningsvirksomhed i Thyborøn, som kan bidrage til lokal merværdi på den fisk, der landes i Thyborøn.

  • Royal Norden Seafood blev etableret i eksisterende lokaler i 2017 i et samarbejde mellem tre hollandske virksomheder fra Urk og Thyborøn Invest. I 2019 er der kommet rigtig godt gang i virksomheden, som desuden har fået endnu en medejer i Carsten Mose Jeppesen, der også er daglig leder af fabrikken i Thyborøn.
  • Royal Norden Seafood har specialiseret sig i filetering af rødspætter, der traditionelt landes mange af i Thyborøn. De er den første filetfabrik i Danmark, der har installeret maskiner til filetering af rødspætter. Teknologien hertil er hentet fra Holland, hvor bl.a. Neerlandia Urk, der er en del af ejerkredsen i Royal Norden Seafood, gennem mange år har arbejdet med maskinfiletering af fladfisk.
  • Royal Norden Seafood har også etableret forarbejdnings-linjer til filetering af andre fiskearter såsom torsk og andre runde fisketyper.
  • Royal Norden Seafood har i 2019 også haft succes med egen eksport af ferske fisk fra Thyborøn Fiskeauktion. Fabrikken udvikler løbende sit forretningsområde i takt med kundernes forespørgsler.

I forbindelse med prisuddelingen understreger Thyborøn Havns direktør Jesper Holt Jensen: »Jeg er meget glad for, at det er lykkedes at få endnu en fiskeforarbejdningsvirksomhed til Thyborøn. For at undgå unødig transport har det stor betydning, at forarbejdningen finder sted lokalt, tæt ved fiskeauktionen. Den friskforarbejdede fisk kommer således hurtigt frem til forbrugeren og også miljømæssigt er der store fordele i at reducere transport til forarbejdning. Derudover er det godt nyt for vores fiskeauktion, der har glæde af, at der er endnu en lokal opkøber på markedet. Og så tæller det selvfølgelig også i det store regnskab, at en virksomhed som Royal Norden Seafood skaber lokale arbejdspladser i Thyborøn«.

Daglig leder af Royal Norden Seafood, Carsten Mose Jeppesen er stolt over at modtage havnens initiativpris og siger i den forbindelse: »Det er med stor glæde, at vi modtager havnens initiativpris 2019. Vi har lagt et stort arbejde i af få Royal Norden Seafood godt fra start og glæder os over, at vi på forholdsvis kort tid har fået gang i afsætningen af produkter fra Thyborøn til resten af Europa:«

Prisuddelingen finder sted på havnekontoret, Tankskibsvej 4, Thyborøn mandag den 16. december kl. 12:30.

Fakta
Til udvælgelse af prismodtagere er nedsat et prisudvalg bestående af erhvervsrepræsentant Michael Madsen, en repræsentant med særlig indsigt i fiskeriets forhold Bent Bro, havnekaptajn Theis Christensen og havnedirektør Jesper Holt Jensen.

Det er 18. gang Thyborøn havn uddeler initiativprisen. De tidligere modtagere af prisen er:

2002
Den første prismodtager var Thyborøn Fiskeauktion a/s v. bestyrelsesformand Anton Lilleøre og direktør/auktionsmester Sten Rønn Steen, som i 2002 modtog prisen for indførelsen af Danmarks første internetauktion.

2003
Den anden prismodtager var Michael Bork, der allerede som 20 årig købte L 66 MARIA BORK, og etablerede sig med sit første fartøj som selvstændig fisker.

2004
Som tredje prismodtager blev Michael Lodahl i 2004 valgt for den dynamik, han viser i de mange projekter, han er drivkraften bag.

2005
I 2005 var modtageren Anders Olesen for etableringen af virksomheden Wellfish, som han driver samtidigt med aktiviteterne i Fiskehallen i Den Røde Hal.

2006
Fiskeripuljen Thyborøns Kvoteselskab A/S, modtog prisen i 2006. Selskabet er etableret for at opkøbe fiskefartøjer med tilhørende rettigheder, kvoter og havdage til gavn for deltagerne i Fiskeripuljen Thyborøn.

2007
I 2007 var prismodtagen Knud Erik Abildtrup, Thyborøn NordsøRal a/s. Prisen blev givet for Knud Eriks energiske udvikling af Thyborøn NordsøRal og hans betydning som foregangsmand for hele grusområdet i Thyborøn.

2008
Prisen gik i 2008 til Fiskeriskolen i Thyborøn, for den positive udvikling af uddannelsen og sit bidrag til at forme fremtidens fiskere.

2009
I 2009 fik Thyborøn Skibssmedie som anerkendelse for
virksomhedens evne til at produktudvikle i et godt samspil
med virksomhedens kunder og førende eksperter. Senest er det igen lykkedes med virksomhedens succesfulde flydeskovle.

2010
Thyborøn Invest løb med prisen i 2010 som anerkendelse for virksomhedens opførelse af fryselager og lagerhal på Langholmkaj, og investering i lokaler til virksomheden DFPI A/S.

2011
Kenneth Smed fik i 2011 prisen. Prisen tildeles Kenneth Smed for hans udvidelse af Smed Marine Service med smedeværkstedet Skaarup & Salskov i Thyborøn.

2012
I 2012 blev prisen givet til John Anker H. Larsen for etablering af ”rederiet” med fartøjerne L 227 Grethe Hviid, L 229 Lykke Hametner, L 228 Susanita, S 229 Maria Hametner

2013
I 2013 gik prisen til Beddinghavnens Baadelaug for den flotte hovedistandsættelse og udvidelse af området i Beddingshavnen. Herunder den entusiasme og det gode samarbejde, der har været omkring projektet, samt den store indsats, der er ydet af bestyrelse, byggeudvalg og ikke mindst frivillige medhjælpere.

2014
I 2014 gik prisen til Henning Kjeldsen for etablering af Thyborøn Trawlbinderi på Thyborøn Havn, samt for tillid og loyalitet overfor havnes servicevirksomheder ved nybygning og ombygninger af fartøjer

2015
I 2015 gik prisen til L232 Tove Kynde og fiskeskipperne Martin Kynde og Tamme Bolt for initiativet til som ung fisker at etablere sig med eget fartøj og som etableret fisker at investere i at hjælpe en ny generation af fiskere i gang.

2016
I 2016 var prismodtageren Thyborøn Shipyard og de to moderselskaber Kynde & Toft og Thyborøn Skibs & Motor. Prisen tildeles for
”Initiativet til etablering af flydedokfaciliteter i Thyborøn Havn”

2017
I 2017 var prismodtageren Konsumfisk. Prisen tildeles for:
Initiativet ”Kend din fisker”

2018
I 2018 var prismodtageren Themis Fiskeri for: ”Investering i det nye Themis fartøj, den trofaste levering af industrifisk i Thyborøn Havn og for at vise vejen for svenske fiskere til et fiskeri i Thyborøn”

2019
I 2019 er prismodtageren »Royal Norden Seafood« for etablering af ny fiskeforarbejdningsvirksomhed i Thyborøn.

 

Fakta om Royal Norden Seafood:
Stiftet i 2017 af Thyborøn Invest og Romkes Seafood B.V., A.Z. Dekens Holding B.V. og Neerlandia Urk B.V. fra Holland.

I dag består ejerkredsen af Thyborøn Invest og GICA HOLDING ApS, der er lokale virksomheder i Lemvig Kommune samt Dekens Holding B.V. og Neerlandia Urk B.V. fra Holland alle med 25% ejerandel.