Det blev det nordiske køkken, der over de sidste to dage under konkurrencen Bocuse d`Or i Lyon, gjorde rent bord og løb med både guld, sølv og bronze. Dansk Guld og svensk sølv samt norsk bronze.
Men øverst på skamlen kroner Køkkenchefen Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel i Nordjylland stolt, sammen med Christian Wellendorf, der samtidig kunne bryste sig af prisen som »Best Commis Chef«, for sit enestående arbejde som kokkeassistent for Kenneth Toft-Hansen, ved det uofficielle kokke-WM Bocuse d`Or 2019.
Dysten løb over to dage, fra tirsdag den 29.til og med onsdag den 30. januar, hvor de dannede rammen om konkurrencen Bocuse d`Or, opkaldt efter den franske køkkenchef Paul Bocuse (Concours Mondial de la Cuisine).
I månederne op til konkurrence har den 36-årige gourmetkok fra Svinkløv arbejdet hårdt, intenst og koncentreret, sammen med sin assistent-kok 22-årige Christian Wellendorf, der med Rasmus Kofoed som coach, har stået i køkkenlokalet på Hotel- og Restaurantskolen i Valby for at trylle det aller bedste frem, som de 24 finalister på forhånd havde fået at vide konkurrencens hovedretter skulle bestå af.
Svinkløv-kokken havde valgt et tema omhandlende »Flora Danica« til sine gourmetretter anrettet efter de smukke og poetiske blomstermalerier fra porcelænet fra Royal Copenhagen, med en god blanding af dansk hybenroser, enebær, timian, serveret så naturligt som muligt.
Selvom de danske kokke var udråbt som favoritter på forhånd, er det alligevel forløsende med guldet højt hævet over hovedet på Kenneth Toft-Hansen og Christian Welendorf. Stort tillykke herfra med sejren, hvor danske skaldyr også skal have en del af æren.
Kilde: Bocuse d`Or og BT samt Nordjyske
FiskerForum.dk