Svensk myndighed udgiver magasin om havet

Svensk myndighed udgiver magasin om havet

Premierdagen var torsdag den 26. februar, hvor første udgave af det svenske Havs- och Vattenmyndighetens udgave af tidskriftet ”Hav og Vatten” udkom. Et magasin der er planlagt at udkomme fire gange om året.

Magasinet vil indeholde artikler, der alle relaterer til noget med vand, såsom hav og fjord eller søer samt vandhaner og afløb, siger redaktøren for avisen Maud Larsen. Der i sine artikler primært vil beskæftige sig med spørgsmål vedrørende det maritime og vandmiljøet i Sverige i et breddere perspektiv.

I det første nummer, er det er udvidet interview med den svenske klima og miljøminister Åsa Romson, om udfordringerne i at have rent drikkevand og hvem der i givet fald, det ikke er til rådighed, hvem der efterfølgende skal betale regningen. Ligeledes når magasinet omkring flere spændende vandprojekter og første klummeskribent er komiker og tv-vært Anders ”Duck” Johansson, der blandt andet er kendt fra Svensk Radio program, Sådan fungere det og fra TV shows som , Anders og Måns samt Animal Hospital.

Målgruppen er primært politikere og beslutningstagere, både på lokalt og regionalt plan, men også myndigheds repræsentanter, der arbejder med vandværker, offentlige institutioner og organisationer.

Maud Larsen håber at nå alle, der arbejder med eller har interesseret i at have sunde farvande og rene søer og floder.