Succesfulde demonstrationer ved prøvetanken i Hirtshals

Succesfulde demonstrationer ved prøvetanken i Hirtshals

Fiskere fra Norge, Holland, Rusland og Chile samt en hel gruppe med repræsentanter fra flere islandske fiskerivirksomheder. Ialt 60 personer havde taget turen til det nordlige Jylland, for at deltage i et tre dages demonstrationsprogram i Prøvetanken arrangeret af Hampiðjan.

Salgs- og marketingdirektør Jón Oddur Davíðsson fra Hampiðjan, havde fornøjelsen at bibringe gæsterne det sidste nye indenfor udviklingen af både demersale og pelagiske trawludstyr fra Hampiðjan. »Vi har også demonstreret flere varianter af demersale og pelagiske codends med T90 og DynIce QuickLine teknologi, og selvfølgelig det sidste nye i trawlskovle fra Thyborøn Trawldoors. Hvad angår de pelagiske redskaber, har vi mest set på Hampiðjans Gloría-trawl til sild, makrel og blåhvilling, da disse trawldesign og udformning, har vist sig at være yderst vellykkede de seneste år.«

Hampiðjans marketingchef syntes da også at turen både var vellykkede og at den var gået rigtig godt, og indtrykket var overordnet, at alle var fiskere og gæster var tilfredse med forløbet og at de fik lidt med hjem. Det er altid meget oplysende og interessant at se hvorledes fiskeredskaber opfører sig under vandet og under forskellige forhold. Det gør »SINTEF Ocean« prøvetanken i Hirtshals til det helt ideelle sted, når udstyr og udrustning skal afprøves, inden den endelige ilddåb i havet.

Som et helt klart hit, nævner Jón Oddur Davíðsson specielt 2048 meter Gloria trawl med 32 masker i forreste sektion. Et trawl der, siden efteråret, har haft fremragende succes i sildefiskeriet. Samt et nyt quad rig-trawl-system med fire skovle fra Cosmos Trawl og ikke mindst twin-riggen Hemmer, som er blevet brugt ombord på trawleren »Breki« og sidst det nyeste fra Thyborøn trawldoor, med deres Bluestream skovle. Bluestream skovle, der også blev præsenteret af Thyborøn Trawldoor, om den seneste udvikling indenfor trawlskovls-teknologien, især hos de semi-pelagiske skovle. De nye Bluestream skovle fra Thyborøn, blev for nyligt testet ombord på »Kaldbakur« hvor de udmærkede sig særdeles godt under fiskeriet. Endvidere fortalte eksperter fra Scanmar, om det seneste nye indenfor fisketeknologi og trawl sensorer. Ligeledes blev der også tid til Karstensens Skibsværft i Skagen for, at se på de nye skibe der her er under opførelse,« afsluttede Jón Oddur Davíðsson om nogle interessante og spændende samt lærerige dage ved Prøvetanken i Hirtshals.

Kilde: Hampiðjan FiskerForum.dk