Stor stigning i tilgangen til fiskerierhvervet

Stor stigning i tilgangen til fiskerierhvervet

Så har Fiskeriskolen i Thyborøn gjort årets aktiviteter op, og man har oplevet en positiv og synlig vækst i tilgangen af fiskere, – både i form af kursister og lærlinge.
”På Fiskeriskolen glæder vi os over den store interesse, der er for at komme ind i fiskerierhvervet.
Vi kan se, at det både er helt unge, der gerne vil have den faglige uddannelse, og også lidt ældre der gerne vil have sikkerhedskurset for at have adgangsbilletten direkte ud i fiskeriet,” siger forstander Jan Mortensen efter opgørelse af årets aktiviteter og forsætter:”Antallet af lærlinge på kontrakt er det største i mange år, og til trods herfor lykkes det stadigt at opretholde den praktikpladsgaranti, vi giver til de unge, vi finder egnede til at gå ind i fiskeriet.”

Talene taler for sig selv. Det er har været en fremgang fra 2009 til 2010 på 20% i deltagende lærlinge og kursister. Fiskeriskolen mener væksten viser en rigtig god vilje til uddannelse i erhvervet, og at der efter en periode med tilpasning af flåden igen er behov for veluddannede danske fiskere.

Oveni det glædelige budskab informerer Jan Mortensen dog om en problematik i forbindelse med de lidt ældre fiskere. ”Det lidt ældre fiskere er midlertidigt truet af finansloven. Der er et loft over hvor meget et kursus må koste, hvis en ledig ønsker at uddanne sig, og der er netop sikkerhedskurset så dyrt, at den ledige ikke kan vælge at tage det,” siger forstanderen som opfordre ledige, der gerne vil på sikkerhedskurset til at kontakte skolen i god tid inden kursusstart, for at få afklaret eventuelle problemstillinger.

Efter et begivenhedsrigt år med bl.a. besøg af Kronprinsen og indvielsen af de nye lokaler går Fiskeriskolens medarbejdere til juleferie med en god smag i munden af positiv interesse for erhvervet, uddannelsen og kurserne.