Større redningsaktion i Nordsøen i nat

Større redningsaktion i Nordsøen i nat

Med assistance fra redningsbådene i Hvide Sande, Thorsminde og Thyborøn samt forsvarets redningshelikopter, blev 2 fiskere i nat reddet i land efter deres kutter pludselig sank på en position vest for Bovbjerg.

Den ældre træ-kutter fra Bønnerup, var på tobis-fiskeri ud for den jyske vestkyst, da de to fiskere ombord pludselig måtte forlade skibet i hast, og hoppe i redningsflåden.

Den ældre træ-kutter fra Bønnerup, var på tobis-fiskeri ud for den jyske vestkyst, da de to fiskere ombord pludselig måtte forlade skibet i hast, og hoppe i redningsflåden.

Villy Jakobsgaard der er redningsformand på »Martha Lerche« fortæller til FiskerForum, at fiskere efter noget tid i flåden og efter at have affyret nødraketter, blev spottet af forsvarets redningshelikopter. På det tidspunkt var den lille FRB 16 nået frem og lå stand by, da de to fiskere blev hoist ombord i helikopteren, som fik dem fløjet til Sygehuset i Aalborg. Begge fiskere meldes ok efter forliset.

Vagthavende officer Steffen Lunn ved forsvarskommandoen i Karup fik meldingen om – »at noget ikke var som det skulle være« – omkring Bønnerup-kutteren RS 200 »Susanne N.«, da en kollega til besætningen ombord på kutteren, forgæves havde forsøgt at fange dem over radion og da han heller ikke længere kunne følge dem på AIS´en, slog han alarm.

»Susanne N« havde pludseligt taget vand ind og var sunket få sømil fra land, i sydenden i et område kaldet »Sandet« på 20 meter vand.

Alarmen indgik kl. 23.10 og der blev øjeblikkeligt sendt redningsbåde i søen og helikopter i luften, i eftersøgningen af »Susanne N«. Klokken 00.20 fik helikopteren kontakt med en redningsflåde, hvor de to fiskere havde bjærget sig over i. »Susanne N« havde pludseligt taget vand ind og var sunket få sømil fra land, i sydenden i et område kaldet »Sandet« på 20 meter vand. Heldigvis havde fiskerne, der skyndsomt havde forladt den synkende kutter, nået at få nød-udstyret med over i redningsflåden. Og dette var årsagen til man så hurtigt kunne finde frem til de nødstedte, fortæller vagthavende, der samtidig gør opmærksom på, at det er utroligt vigtigt, udover overlevelsesdragter og andet også at have denne del med når uheldet er ude.

Udover forsvarets helikopter, så havde Thyborøn Redningsstation, begge SAR både, FRB 16 og »Martha Lerche« i vandet, og Thorsminde havde også sendt deres redningsbåd i søen, ligesom Hvide Sande redningsstation stillede med »Emile Robin«. Men inden redningsbådene herfra nåede frem til den forliste RS 200 »Susanne N, havde forsvarets helikopter fået kontakt og var påbegyndt redningen af de to lidt forkomnende fiskere.

En stor redningsaktion i Nordsøen i nat, fik heldigvis en lykkelig afslutning, da begge fiskere blev reddet i land, lidt forfrosne og forkomne, men trods alt i live.