OPDATERET – Større redningsaktion i gang i Nordsøen sydvest for Hvide Sande

OPDATERET – Større redningsaktion i gang i Nordsøen sydvest for Hvide Sande

OPDATERING

Video : Jette Pedersen

Den polske krabbebåd WLA – 185 »Helot« ankom 19.45 til Hvide Sande, forud for dette lå et timelangt slæb udført af Redningsbåden Emile Robin også hjemmehørende i Hvide Sande. Slæbet påbegyndtes omkring 25 sømil sydvest af Hvide Sande. Redningsvæsenet, Falck med flere er massivt tilstede på kajen for at bringe den forulykkede kutter so har svær slagside på ret køl igen

Vi følger op på sagen når skibet er bragt flot igen

 

Det er den store polske krabbebåd, WLA – 185 »Helot«, der på en position ca. 25 sømil sydvest for Hvide Sande, har indtrængende vand og som derfor har kaldt assistance.

 

Det har den fået af »Eems Solar« et 87 meter langt hollandsk Cargo skib, der kort forinden havde forladt Thyborøn Havn og som på tidspunktet for »Helot´s« alarm, havde kurs og fart med destination hollandske Eemshaven (nleem). De ligger i øjeblikket Stand By ved den synkende »Helot«, sammen med den hurtiggående redningsbåd FRB 15 samt MRB Emile Robin fra Hvide Sande Redningsstation, der alle er klar med assistance om nødvendigt.

Søværnets redningshelikopter (JRCC) cirkler ligeledes rundt over WLA 184 »Helot«, der fortsat kæmper med vandindtrængning. Søværnet har allerede på nuværende sænket 2 pumper ned til den seks mands store besætning, der alle er i sving med at lænse fartøjet for vand.

 

Den vagthavende ved Forsvarets Operationscenter Claus Elberth, siger om den igangværende redningsaktion, at selvom vejret er godt, er der mere end to meter høje bølger i området, hvilket muligvis er dét der er kommet bag på besætningen og derfor kan være en mulig årsag til havariet.

 

Der er ingen meldinger om personskade eller andet og hvis der opstår yderligere i situationen omkring vandindtrængningen, så er både den lille FRB og MRB redningsbådene klar med ekstra mandskab og pumper til at afhjælpe situationen. Håbet er at pumperne kan holde »Helot« flydende, så den kan returnere til Hvide Sande Havn, for en gennemgang af den mulige lækage og finde årsagen hertil.