Medarbejder til feltarbejde og biologisk prøvetagning i kystvande
Har du lyst til at være i nærkontakt med Limfjorden og andre kystnære områder i Danmark på daglig basis? Vil du gerne være med til at indsamle vigtig biologisk viden i vores projekter? Og er du glad for at arbejde på vandet? Så søger DTU Aqua i Nykøbing Mors en praktisk anlagt person med indgående kendskab til det kystnære dyre- og planteliv, biologisk prøvetagning og arbejde til søs som fiskeritekniker.
Jobbet
Vi søger en praktisk anlagt person, som kan indgå i sektionens team af teknikere, der arbejder med indsamling af biologiske prøver, udvikling af fiskerimetoder og pasning af vores opdrætsanlæg til lavtrofisk akvakultur samt oparbejdning af prøver og udvikling af vores prøvetagningsmetoder som en del af en digital omstillingsproces indgår også i opgaverne. Deltagelse i formidling af vores aktiviteter til en bredere offentlighed vil også være en del af dine opgaver.
Vores forventninger til dig
Som del af vores dedikerede team, der står for vores prøvetagning til søs har vi nogle forventninger til dig:
- Du skal være praktisk anlagt og have evner for at bruge dine hænder
- Du skal være fleksibel og være i stand til at indgå i et samarbejde med vores øvrige teknikere og erfaring med sejlads i småbåde er en fordel.
- Arbejdet er fysisk krævende og du bør være søstærk.
- Efter en kort oplæring skal du skal kunne deltage i biologisk prøvetagning herunder håndtere undervandsvideoer, prøvetagningsudstyr til bundprøver og være i stand til at indgå i oparbejdning af prøverne. Der bliver desuden langt vægt på, at ansøgerne er i stand til at sætte sig ind i nyt udstyr og dets betjening og deltage aktivt i den digitale omstilling.
- Du skal være i stand til at kommunikere med vores forskere på engelsk.
- Du skal have villighed til formidling af vores aktiviteter til en bredere offentlighed.
- Du skal være villig til at arbejde forskellige steder i landet og uden for normal arbejdstid i perioder.
- Det vil blive forventet, at du kan deltage i vedligehold af vores både og til dels vores bygninger.
Det er en fordel, at du har alle de nødvendige formelle kompetencer til at sejle vores både (duelighedsbevis til handelsflåden, motorpasserkurser, medicinkiste C og ROC-certifikat samt søsikkerhedskursus minimum STCW samt flådevenderkursus), men det er ikke et krav.
Hvad tilbyder vi dig
Sektion for Kystøkologi arbejder inden for mange områder. Udnyttelsen af de marine ressourcer står overfor mange udfordringer og det afspejler sig også i vores arbejde. Opgaverne ligger i høj grad på vand, men vi tilbyder også et arbejde, hvor du skal kunne indgå i et tæt samarbejde med vores forskere og derfor vil skulle deltage i planlægning af prøvetagningen og tage ansvar for opgaveudførelsen. Vi kan derfor tilbyde en stilling med en meget dynamisk dagligdag med mange forskellige typer opgaver.
Løn og ansættelsesvilkår
Løn og ansættelsesforhold i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og Teknisk Landsforbund med tilhørende organisationsaftale for biologassistenter, biolog-overassistenter og fiskeriteknikere.
Ansættelsen starter så hurtigt som muligt eller efter aftale.
Ansættelsesstedet er DTU Aqua, Dansk Skaldyrcenter, 7900 Nykøbing Mors.
Ansøgning og kontakt
Vi skal modtage din online ansøgning senest den 4. april 2023. Åbn linket “Ansøg nu”, hvor du udfylder ansøgningsformularen samt vedhæfter motiveret ansøgning, CV og eksamensbeviser.
Vil du vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte sektionsleder Jens Kjerulf Petersen eller en af fiskeriteknikerne Kasper Meyer, Kasper Lenda Maarbjerg eller Finn Bak på telefon 96690283.
Ansøgninger modtaget efter ansøgningsfristens udløb tages ikke i betragtning.
Alle interesserede uanset alder, køn, handicap, race, religion eller etnisk tilhørsforhold, opfordres til at søge stillingen.
Sektion for Kystøkologi forsker i kystzonens økologi fra næringsstofdynamik til fisk samt kystzonen som fiskeplads og produktionsområde for lavtrofisk akvakultur. Vores kerneforskningsområder er akvakultur af lavtrofiske arter, dvs. muslingearter og tang, fiskeri og effekter af fiskeri og indsamling af tang i kystzonen, marine habitater og deres betydning i kystzonen for biodiversitet og fisk. Forskningens resultater omsættes i høj grad til praksis gennem rådgivning til offentlig ledelse og industrien. Vi har et stærkt nationalt og internationalt samarbejdsnetværk af universiteter, forskningsinstitutioner og industri.
DTU Aqua gennemfører forskning, rådgivning og uddannelse inden for bæredygtig udnyttelse af levende ressourcer i hav og ferskvand, akvatiske organismers biologi og økosystemers udvikling samt integrationen i økosystembaseret forvaltning. Instituttet dækker et bredt felt af naturvidenskabelige og tekniske kompetencer og har et omfattende samarbejde med andre danske og udenlandske forskningsinstitutioner. DTU Aqua har ca. 330 ansatte, hvoraf omkring halvdelen er videnskabelige medarbejdere. Instituttet har arbejdspladser i Lyngby, Nykøbing Mors, Hirtshals og Silkeborg samt på havforskningsskibet Dana. Læs mere på www.aqua.dtu.dk
Teknologi for mennesker
DTU udvikler teknologi for mennesker. Med vores forskning og uddannelser i international topklasse er vi med til at skabe en bedre verden, og vi bidrager til løsningen af de globale udfordringer formuleret i FN’s 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling. H.C. Ørsted grundlagde DTU i 1829 med en klar mission om at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet. Den mission lever den dag i dag. DTU har 13.500 studerende og 6.000 ansatte. Vi arbejder i en international atmosfære og har et inkluderende, udviklende og uformelt arbejdsmiljø. DTU har campusser i hele Danmark og i Grønland og samarbejder med de bedste universiteter verden over.