Statslige støttekroner falder ikke altid lige heldigt

Statslige støttekroner falder ikke altid lige heldigt

Mens armene rækkes triumferede i vejret i Nykøbing, over Venstre, Konservative og Liberal Alliance´s 49 finanslovsmillioner til skaldyrsprojektet samt modtagecenteret for østersturister på Mors, vendes tommelfingeren modsat voldsomt nedad kun ganske få kilometer derfra.

Forslaget om de mange østersmillioner vækker nemlig harme hos et andet lokalt firma, Glyngøre Shellfish, der er bosiddende på den anden side af Sallingsundbroen og hvor indehaveren Svende Bonde nu fnyser over det konkurrenceforvridende indspark fra de borgerlige partiers side.

Svend Bonde er indehaver af Glyngøre Shellfish, hvor man også driver et privat besøgscenter og han frygter nu at blive udkonkurreret af et statsstøttet firma, med mange millioner kroner i ryggen. Han siger i en kommentar til TVMidtVest »Det er jo det rene galskab. Det kan ikke være meningen, at man skal ødelægge noget så fint og noget så rigtigt, som det vi har her«, forklarer en oprørt Svende Bonde.

Du kan læse hele artiklen fra TvMidtVest her

Det er da også den almindelige antagelse, at en stat, region eller kommune, som udgangspunkt ikke lovligt selv kan drive eller give direkte støtte til handel, håndværk, industri eller finansiel virksomhed, medmindre der foreligger særlig lovhjemmel til sådanne aktiviteter og en sådan syntes ikke at foreligge i dette tilfælde.