Nu skal kommunerne samt dykkere fjerne de fiskerløse net fra Limfjorden, der mistænkes for at være rene dødsfælder for fisk og andre havdyr i området.
Limfjordsrådet der består af et politisk forum af byrådsmedlemmer fra 18 omkringliggende Limfjordskommuner, håber til gengæld, at få penge til plastikindsamling
Når garn eller fiskenet mistes fortsætter de med at fiske i mange år efter. Fisk, fugle og sæler risikerer at blive fanget i nettene og derefter lide døden. Derudover udgør de et miljømæssigt problem, fordi de henover årene afgiver små bidder af plastik, når de forvitrer.
WWF Verdensnaturfonden har nu lavet en kampagne om spøgelsesnet i de danske farvande, hvor de efterfølgende har registreret 3 spøgelsesnet i den vestlige del af Limfjorden. De får nu tilslutning fra Limfjordsrådet, der nu effektivt vil gøre noget ved problemet. I en kommentar til beslutningen i Limfjordsrådet, siger formanden for rådet Jens Lauritzen, at det i princippet er statens opgave at fjerne nettene, men hvis det nu viser sig at kommunerne selv kan fjerne dem, vil de gøre forsøget. Dels ved at ansøge om penge til oprydningen, under projektet om indsamling af plastik. Han mener ikke selv det kommer til at koste så meget igen, specielt ikke hvis rådet får hjælp fra dykkere og fiskere.
Formanden for Centralforeningen for Limfjorden Bo Husted Kjeldgaard, der repræsenterer alle fiskeriforeningen omkring Limfjorden, mener ikke problemet med spøgelsesnet er så stort igen. Men han vil omvendt gerne hjælpe til med at få de få spøgelsesnet man i forvejen kender til, op fra bunden af Limfjorden. Som han videre siger, »Det handler om vilje og om, at arbejde sammen. Så skal det nok lykkedes at få dem fjernet fra bunden og naturen,« siger han og nævner samtidig de tre steder i Limfjorden hvor man i forvejen ved, spøgelsesnettene ligger. Det er ved Nordfur Stenrev og Salling Aqua Stenrev samt Glyngøre og Mullerne Stenrev nordvest for Oddesundbroen.
Kilde: Nordjyske.dk FiskerForum.dk