Søren Gade åbner DanFish 2019 med robotteknologi
Søren Gade fik hjælp af robotreknologi fra Intech til at klippe den røde snor ved åbningen af DanFish 2019. Foto: FiskerForum.dk

Søren Gade åbner DanFish 2019 med robotteknologi

Aalborg Kongres og Kultur Center’s adm. direktør Nicolaj Holm kunne på syngende engelsk byder hjerteligt velkommen til den 26. internationale fiskerimesse i Aalborg, hvor mere end 400 udstilleren fra omkring 30 – 35 lande vil tage imod forventet 14 – 15.000 besøgende i de kommende 3 dage.

Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen kunne i sin åbningstale også glæde sig over tilslutningen til Nordeuropas største Fiskerimesse og han forsømte ikke lejligheden til at byder mange besøgende velkommen og opfordrede dem til at tage i en tur ind i byen og forbi Aalborgs nye »Waterfront« med musikhuset og et område der har forvandlet sig til et både aktivt og rekreativt område, hvor der er meget at foretage sig og endnu mere at se på.

Søren Gade fik robot-hjælp til åbningen af DanFish 2019
Som medlem af EU’s Fiskeriudvalg (PECH), hvor han er anden næstformand, havde til dette års DanFish udstilling fået højteknologisk hjælp til at klippe snoren, med en Intech produceret klippemaskine som ifølge Salgschefen Lars Gregersen fra Intech specielt fremstillet til lejligheden og klipningen kan da også kun betegnes som en ubetinget succes, da den røde snor blev klippet i første hug.

Søren Gade lagde ud med en tale der efter hans egen udmelding ville vare mindst 60 minutter – efter en kort pause og dødstille i salen – kunne han berolige de fremmødte med, at det mest af alt var ment som en joke. Først derefter fik flere det store smil frem. Efter nogle rosende ord til arrangørerne af Fiskerimessen, kom Søren Gade også ind på Danmark som Fiskeri nation der i Europæisk sammenhæng alligevel har en vis størrelse, overfor et EU der hver år lander mere end 6,9 mio tons fisk og beskæftiger omkring 400.000 medarbejdere i fiskeriet totalt.

Brexit og briternes mulige skilsmisse fra EU blev også vendt og uden at Gade direkte kom ind på forventningerne, blev det alligevel gjort klart, at 40 procent af fiskeriet var i fare ved et muligt Brexit. En situation som Gade tager meget alvorligt og som man fra dansk og Europæisk side vil arbejde benhårdt på at bibeholde adgangen til britisk farvand. Forhåbningerne her er, at briterne bemærker at adgangen til det store EU marked med 27 lande, er betinget af de europæiske fiskeres fortsatte adgang til britisk farvand.

Søren Gade sluttet åbningstalen af med et tryk på knappen, og nærmest symbolsk fik robotteknologien indover messen, der også i den retning har udviklet sig meget siden sin spæde start.