Smagen af Danmark, der dækker over Nationalt Ressoursecentrum for små fødevareproducenter, innovative udviklere samt madhåndværkere, har et telt på Folkemødet 2013 på Bornholm.
I løbet af Folkemødet (torsdag til søndag) deltager flere fra fødevarenetværkene. For at bruge og udvikle det politiske talerør, som Smagen af Danmark også er for Danmarks små fødevareproducenter, deltager de i Folkemødet og laver Events i teltet, ved R6 Allinge Røgeri
Torsdag den 13. juni fra kl. 9.00 til 15.00 præsenterer de Best Practice Cases, hvor du kan lære noget af dine kollegaer fra de andre fødevarenetværk i Danmark og udveksle erfaringer med gode kollegaer fra branchen.
AROMA PROGRAM Den 13. – 16. juni 2013
Best Practice Cases torsdag den 13. juni 2013 ved R6 Allinge Røgeri.
Kl. 9.00
Smagen af Danmarks App. Markedsføring af små producenter Dorte Storper, Smagen af Danmark
Kl. 9.30
Mulighed for vækst gennem oplevelser i en håndværks baseret virksomhed Kai Winter Kernegaardens Mosteri Fejø Småøernes Fødevarenetværk
Kl. 10.00
Samarbejdsmuligheder i produktudvikling mellem kokke og håndværksbaserede, små fødevareproducenter Michael Rønnebæk-Rørth, Restaurant Koefoed Regional Madkultur Bornholm
Kl. 11.00
Regional Madkultur. Fordele ved denne internationale samarbejdsform. Bent Graakjær Westergaards Hotel Regional Madkultur Vestjylland
Kl. 11.30
Smag på Nordsjælland – et netværk der vokser med opgaven Jette Haugaard, Garbolund Smag på Nordsjælland
Kl. 12.00
Hvordan fungerer konceptet, Øl & Asparges og hvordan blev det etableret? Pia Styrbæk, Restaurant Kvægtorvet Smagen af Fyn
Kl. 13.00
Livet på en småø med øspecialiteter som spydspids for turisme og bosætning Anita Thorlacius Winter Kernegaardens Mosteri Fejø Småøernes Fødevarenetværk
Kl. 13.30
Hvordan kan vi dokumentere kvalitet og oprindelse på vores produkter? Og hvordan kan vi bruge det i markedsføring og prissætte produkter her efter? Laurids Siig Christensen, Sejerø-Gæs Småøernes Fødevarenetværk
Kl. 14.00
Selvstændigt CVR-nummer og den lille virksomheds økonomi Lisbeth Klode, Fur Ø Gårdbutik Gourmet Vest
Tænk over maden: smag, sæson, klima, madspild og….
Kl. 21:00 – 22:00
Kirsten laver smage-workshop og debat omkring det at få maden til at smage af mere uden kunstige aromastoffer. Bliv udfordret i forhold til sæsonbestem mad, klimavenlige og lokale indkøb, madspil og få mere viden om sunhed, ren mad, tilsætningsstoffer og bæredygtig madlavning. Kalenderen “Mad – med omtanke” uddeles gratis.
Deltagere:
Kirsten Jensen, formand for Kulinariske fristelser fra Kattegat til Gudenå og Thorkil Boisen, Smagen af Danmark
Events – Fredag den 14. juni 2013 ved R6 Allinge Røgeri
Små håndværksbaserede fødevareproducenter og supermarkeder
Kl. 10:15 – 11:00
Hvordan bliver mindre håndværksbaserede fødevareproducenter klædt på til at levere til detailhandelen? Udfordringer for den lille producent og en stor supermarkedskæde? Kan “David og Golitat” mødes til glæde for begge parter og forbrugerne?
Deltagere:
Niels Karstensen, kædedirektør Dagli’Brugsen og Thorkil Boisen, Smagen af Danmark
Events – Lørdag den 15. juni 2013 ved R6 Allinge Røgeri
Små håndværksbaserede fødevarer og masseproduktion – synergi
Kl. 10:15 – 11:00
Hvordan opnår vi synergi mellem små håndværksbaserede fødevareprodukter og den effektive masseproduktion til glæde for forbrugerne og dansk vækst? Hvad kan vi gøre i fælleskab? Søren laver og uddeler produkter under debatten.
Deltagere:
Søren Gade, Landbrug & Fødevarer og Thorkil Boisen, Smagen af Danmark
Socialøkonomi i små håndværksbaserede fødevarevirksomheder
Kl. 17:00 – 18:00
Hvordan kan socialøkonomiske aktiviteter give konkrete resultater for små håndværksbaserede fødevarevirksomheder og udsatte og oversete mennesker i Danmark? Morten laver og uddeler produkter under debatten.
Deltagere:
Morten Hansen, Bornholms Mosteri og Thorkil Boisen, Smagen af Danmark
Events – Søndag den 16. juni 2013 ved R6 Allinge Røgeri
Dokumentation af fødevarers kvalitet og autenticitet
Kl. 10:00 – 11:00
Skal styr på kvaliteten og oprindelsen af vores fødevarer sikre eksporten i fremtiden? Skal vi videreføre traditioner i dansk fødevareproduktion for troværdighed skabt igennem en dokumenteret fødevaresikkerhed i international særklasse? Hvornår vil internationale forbrugere give en merpris? Sejerø-Gæs
Deltagere:
Laurids Siig Christensen, Sejerø-Gæs og Thorkil Boisen, Smagen af Danmark