Der er ingen stor tradition i Danmark for at sætte tang på middagsbordet, selv om de danske farvande bugner af spiselige tangarter.
Tang kan anvendes både frisk og tørret.
Frisk tang kan anvendes i supper, salater og i kød- og fiskeretter. Tørret tang smager dejligt i brød, i pasta, som salt og f.eks. i krydderblandinger. Mulighederne er store for udvikling af nye produkter så som kiks, øl, slik og is.
På kurset arbejdes der også med at riste, formale og på anden måde forarbejde tang, så man opnår nye smagseffekter og nye muligheder for at anvende tang i fødevarer.
De danske farvande bugner af spiselige tangarter
Man vil ligeledes på kurset stifte bekendtskab med en lang række tangarter, der vokser i danske farvande. Du vil få lejlighed til at lære om, hvordan man dyrker tang, men især om, hvordan man tørrer og forarbejder den. Men især vil du få lejlighed til at lave mad med tang og til at få en fornemmele for, hvordan du kan bruge tang i dine egne produkter. Man kan tilmelde dig tangkurset her og se programmet for de to dage i november.
Småøernes Fødevarenetværk kører sammen med aktører på Bornholm, Syddansk Fødevareklynge og Grønt Center, Lolland, projekter hvor danske tangarter dels bliver dyrket på liner og i kar, dels bliver indsamlet fra de naturlige bestande.