Skuffede investorer giver kæmpe lakseanlæg i USA en aktie-lussing

Skuffede investorer giver kæmpe lakseanlæg i USA en aktie-lussing

Det var Børs-meddelelsen fra Oslo om nødslagtning af 200.000 laks i Atlantic Sapphire’s datterselskab’s anlæg i Florida, der i sidste uge gav det norskejede selskab en regulær aktie-lussing på 8,5 procent.

Den nøjagtige handlingsforløb undersøges stadig, men i en erklæring på Oslo-børsen skriver Atlantic Sapphire selv, at nødslagtningen af 200.000 laks var nødvendigt efter fisken var blevet stresset af bygningshåndværkere, med høje lyde og vibrationer. Det nye anlæg der næsten lige var taget i brug, var dét det eneste system i fabrikken der blev ramt.

Blandt aktionærene, som har investeret millioner af kroner selskabets banebrydende og landbasserede lakseanlæg, har udover den norske milliardær Runar Vatne samt dagligvarefamilien Johannson og ikke mindst investorerne Tore Aksel Voldberg og Lars Nilsen, som primære investorer. Også grundlæggerne af Atlantic Sapphire, sidder med store aktieposter i selskabet.

Det permanente fiskebevægelsessystem, der snart er planlagt igangsat, vil sandsynligvis have afbødet denne ulykkelige begivenhed. Næsten 200.000 fisk med en samlet vægt på cirka 400 ton (HOG) forventes at blive slagtet, hvoraf cirka 150 ton (HOG) planlægges sendt til forarbejdning og videresolgt.

De 200.000 fisk tegner sig for cirka 700 ton (HOG) af den forventede slagtning, eller tre til fire uger med den årlige omsætning i fase 1 i USA. Da den permanente nødhøstfacilitet endnu ikke er afsluttet, vil alle fiskene ikke blive solgt.

Efter færdiggørelsen af den amerikanske fase 1-facilitet, med en forventede årlige produktion på ca. 10.000 tons (HOG) laks, vil Atlantic Sapphire have i alt tolv uafhængige af hinanden vækstsystemer i USA, hvilket fremover vil begrænse risikoen og de økonomiske følgevirkninger af eventuelle nedbrud.

Atlantic Sapphire ser stadig frem til den første rigtige slagtning i USA ved udgangen af ​​3. kvartal 2020.

Virksomheden forventes at vende tilbage med yderligere detaljer vedrørende hændelsen – FiskerForum.dk følger op.

Fresh from Florida

Skriv et svar