Projektet ”fisk til middag” i de Skotske skoler har fået øget bevillinger og udvider nu forsøgsordningen med 3 år, således alle elever fremover vil få tilbudt den sunde og nærende kost.
Ti Skotske skoler har det sidste år været med i pilotprojektet, som betegnes som yders vellykket og med bevillingen vil målgruppen pludselig blive 60.000 elever.
Det er ikke kun bespisningen projektet omfatter, men også hvor fisken kommer fra, hvordan den ender på tallerkenen og hvordan den tilberedes til god og sund mad.
Lokale fiskere bidrager til at gøre indlæringen både nærværende og interessant og giver eleverne mulighed for at komme i nærkontakt med fisken, som det hele handler om.
”Vi er yderst tilfredse med at vores myndigheder støtter programmet, således ordningen kan forlænges med tre år. Erfaringen fra pilotprojektet viser at ved at drage alle dele af ; madlavning og tilberedning samt inddrage geografi og fiskens historie giver meget engageret elever,” fortæller projektleder for ”Seafood in Schools Projektet” Nicki Holmyard til netportalen Scotland Food & Drink.
Kilde:
FiskerForum.com