Sæler er ikke kun et problem for fiskerne i Skandinavien

Sæler er ikke kun et problem for fiskerne i Skandinavien

Hver sommer tager millioner af mennesker ud til de smukke strande ved Cape Cod, en lille halvø i den østlige stat Massachusetts i USA. Men det er nu ikke alle der nyder at dele kystlinjen med tusindvis af sultne grå sæler.
Turister valfarter til Pleansant Bay, hvor de stuvet sammen i små mindre både, spejder efter de strømlinede grå sæler med store brune øjne. Sælerne er ikke svære at finde, de ligger overalt hvor der er en tør stribe sand og soler sig.

Hver enkelt af disse spættede grå sæler vejer vel omkring 3 – 400 kg og de er selvfølgelig nød til at spise en masse fisk, hvilket også sker i stor konkurrence med de lokale fiskere.

Fiskerne er langt fra tilfredse med situationen og trykket over de ca. 20.000 sæler, der hver dag spiser omkring 70 pund fisk. Fisker John Pappalardo fra Cape Cod Commercial Fisheries Alliance fortæller til NECN, ” Prøv at regn lidt på det og bliv chokeret lige som os.”

Den lokale fiskeriforening har de sidste 7 til 8 år set en kraftig vækst af sælbestanden, hvilket har afstedkommet dybe panderynker og mismodige miner hos fiskerne. Noget som flere af fiskerne igennem mange år, på første hånd har set hvorledes torsken er blevet drevet ud af Cape Cod og mærket på egen krop, hvorledes økonomien er blevet mere og mere anstrengt.

” Alle tror at de er søde for de ligner jo små søde hundehvalpe , der svømmer rundt i vandet,” fortæller en lokal fisker Muto og fortæller videre at de følger os overalt, noget der gør at det bare bliver dyre og dyre for hvert år.

Nu forlanger den lokale fiskeriforening at der nu skal tages initiativ til at gøre noget, fra regeringens side. Sælerne er beskyttet havpattedyr under den amerikanske Protection Act, som forbyder al form for jagt på sælerne og som ligeledes forbyder at fange dem.

Se videoen her nedenfor.