Danmarks største på makrel i dåse er Sæby Fiske-Industri. Fabrikken vil nu udfordre detail-kunderne med nyudviklede smagsvarianter i kombination med den sunde fisk. Kunderne skal udfordres på smagsløgene og det skal hive nye forbrugere ind, men også skabe nye markeder.
Sæby Fiske-Industri, søsætter netop i disse dage, helt nye produkter, som der køres testproduktion på.
Sortimentet består nu af 35 forskellige varianter, alt fra de milde i olie, til de krydrede varianter med sennep, karry og chili.
De nyeste tiltag i SÆBY-familien er to nye varianter af makrelmix.
- Den grønne makrelmix indeholder findelt makrel i tomatsauce med syltet peberfrugt og agurk
- Den blå makrelmix indeholder findelt makrel i tomatsauce med oliven og tomatstykker.
Kendetegnende for Sæby Fiske-Industri’s makrelmix er, at man bruger BHA-fri emballage, og ingen af produkterne indeholder konserveringsmidler.
Ny smag er velegnede til salater, ris- og pastaretter
Makrel er en rig proteinkilde, som har ufatteligt mange anvendelsesmuligheder. De nye smagsvarianter er især egnede i salater, ris- og pastaretter og det er netop disse nye varianter af dåsemakrel, der skal lokke ekstra mange forbrugerne til, for som Claus Christensen, der er adm. direktør i Sæby Fiske-Industri siger til Fodevarewatch.dk.
»Nye produkter hos os er variationer af makrel. Det er kerneforretningen for os, men selvfølgelig følger vi med i udviklingen og prøver nyt af.«
Han fortæller videre, at produktet snart vil blive lanceret, ikke bare i Danmark men på alle de markeder, hvor det giver mening. Endnu holdes kortene tæt ind til kroppen, men det er vigtigt for selskabet hele tiden at have de rigtige produkter til kunderne, understreger han og fortæller videre, at fabrikken’s mangeforskellige varianter, helt klart er markedstilpassede, for der er meget stor forskel på, hvordan man bruger fiskekonserves fra Saeby. Asiaterne benytter dem oftest i varme retter eller i salater, altså med en helt anden anvendelse, end vi kender det hjemmefra.