S349 Gitte Henning forlader dansk fiskeri

S349 Gitte Henning forlader dansk fiskeri

Det er det Færøske selskab Varðin på Færøerne, der sammen med fabrik og anden forarbejdning på Færøerne også ejer flere pelagiske fartøjer, udvider nu flåden og langtidslejer S349 Gitte Henning med forkøbsret.

Skibsreder Henning Kjeldsen ønsker ikke at uddybe i detaljer, hvorfor han nu udlejer sit skib, men det er med sorg i sinde at jeg har måtte tage denne tunge beslutning og leje skibet ud, man vil tilsyneladende ikke folk med ambitioner i fiskeriet, hvor det åbenbart er forkert at gøre det godt. Henning Kjeldsen lægger dog ikke skjul på, at hele kvotekonge-polemikken er en væsentlig årsag til hans beslutning.  Han fortæller videre,  at den helt nye trawler L349 Birgitte, som blev døbt for ganske få uger siden, også er solgt.

Unge ind i Fiskeriet
Henning Kjeldsen håber nu at Simon Kollerup gør som lovet i valgkampen, at hjælpe unge ind i fiskeriet, bare ærgeligt at vi så bare må sælge ud nu, vi har netop mange unge som søger os, og har hjulpet mange i gang, da vi i rederiet har vist at vi vil fremad i dansk fiskeri, og samtidig stillet nogle gode forhold an, som netop de unge fordrer i dag. Det var sådan jeg, og mange kolleger på min egen alder, i sin tid kom ind i fiskeriet. Men alle kan blive trætte, og den hetz, anført af selvsamme Simon Kollerup, som er blev ført mod mig og min familie har nu overmandet os og vi sælger ud siger Henning Kjeldsen.

Kvoterne
Næste skridt må blive at realiserer kvoterne som vi gennem mange år har købt op, men henblik på at skabe et rentabelt fiskeri, men det bliver sandsynligvis til udlændinge som i forvejen ejer store rettigheder af de danske kvoter – ”er det virkelig det politikerne ønsker” siger en harm Henning Kjeldsen til FiskerForum, pengene fosser ud af landet, hvor udlændingene bare kan købe op – utroligt ingen kan eller vil se det!, siger en skuffet Henning Kjeldsen.

Læs her mere om Simon Kollerups ved hans indsættelse som Erhvervsministerskeriet her

Henning Kjeldsen har nu  besluttet at skære kraftigt ned på aktiviteterne indenfor fiskeri. Dog vil han fiske videre med den gamle Gitte Henning, som nu bærer navnet Gitte.

I forbindelse med lejekontrakten, vil Gitte Henning blive indregistreret på Færøerne.

Den færøske virksomhed Varðin – indehaver af adskillige fiskefartøjer og en fiskefabrik – har indgået aftale om langtidsleje af S349 Gitte Henning fra 1. september 2019.

Varðin på Færøerne ejer flere pelagiske fartøjer; Tróndur í Gøtu, Finnur Fríði, Jupiter, Tummas T og Høgiklettur. Virksomheden ejer desuden den pelagiske fiskefabrik Varðin Pelagic på Suðuroy. Flere vil nok kende Varðin Pelagic fra den voldsomme brand i juni 2017, som næsten ødelagde fabrikken fuldstændigt. Fabrikken er siden genopbygget, og kører nu igen for fuld kraft.

 

Kilde : Henning Kjeldsen