Royal Greenland sælger tysk fabrik

Royal Greenland sælger tysk fabrik

Grønlands største virksomhed har solgt sin fabrik i Wilhelmshaven til to singaporeanske selskaber
Allerede før sommerferien meddelte Royal Greenland, at koncernen havde indledt forhandlinger med to selskaber Sahara Investment Group Pte. Ltd og Meridian Investment Group Pte. Ltd fra Singapore, om et salg af virksomhedens fiskeproduktion i tyske Wilhelmshaven.

Det var da også en yderst tilfreds Mikael Thinghuus, administrerende direktør i Royal Greenland, der kunne meddele at forhandlingerne var endt positivt og at aftalen nu var endeligt underskrevet. Man flytter dog den tyske afdelings stenbiderrogn og virksomhedens nye indpakningssystem til andre dele af Royal Greenland, da disse ikke har været en del af handlen.

”Salget vil i væsentlig grad skærpe Royal Greenlands profil som førende producent og sælger af nordatlantiske fiskeprodukter af høj kvalitet. Dette er helt i tråd med vores strategi om at blive den nordatlantiske seafood champion,” fremhæver Mikael Thinghuus.

At handlen har en ikke ubetydelig størrelse, fremgår af at aktiviteterne udgør tæt på 40 procent af Royal Greenlands nuværende mængder, og næsten 30 procent af Royal Greenlands omsætning samt flere end 20 procent af koncernens medarbejdere er omfattet af handlen.

”Vi er yderst tilfredse med, at vi har fundet en ny ejer til vores aktiviteter i Wilhelmshaven. De nye ejere vil være i stand til at udvikle virksomheden til nye niveauer, som ikke ville have været muligt under Royal Greenlands ejerskab. Fremover vil vi have fokus på vores grønlandske og nordatlantiske aktiviteter,” siger Mikael Thinghuus i en kommentar til handlen og fortæller videre at for at sikre at både Wilhelmshaven og Royal Greenlands øvrige forretningsaktiviteter i Europa vil være i stand til at fortsætte uden unødige afbrydelser, har parterne aftalt at opdele Royal Greenlands eksisterende salgsselskaber i Tyskland og Frankrig. Derfor vil alle Royal Greenlands og Wilhelmshaven fabrikkens kunder fortsat blive betjent af de meget erfarne salgsmedarbejdere, der i øjeblikket er ansat i Royal Greenland i Bremen og Paris.