Rock’s Sea Hunter-trawl-skovle debuterer i islandsk fiskeri
Ifølge Rocks Hans í Liðini, er det første skovl-par af selskabets Sea Hunter-skovle blevet afprøvet i Island af FISK Seafood's »Drangey« SK-2

Rock’s Sea Hunter-trawl-skovle debuterer i islandsk fiskeri

Rock’s Sea Hunter-trawl-skovle debuterer i islandsk fiskeri

Trawlskovle, der er fremstillet af det færøske trawlskovl-firma Rock, har været en gedigen succes på Island, siden de første »Super Shark-skovle« blev sendt til test i 2006, er trawlskovl-firmaet Rock fortsat med at udvikle samarbejdet med den islandske flåde.

Ifølge Rocks Hans í Liðini, er det første skovl-par af selskabets Sea Hunter-skovle blevet afprøvet i Island af FISK Seafood’s »Drangey« SK-2, som har haft et par skovle med, på 8,25 kvadratmeter og 3400 kg, om bord til et par prøveture. Hvilket har været en succes, med et yderst positivt udfald.

De havde fuld last efter få dages fiskeri. Seks dage fra de forlod havnen og var hjemme igen og nu får »Málmey« SK-1 også mulighed for at afprøve de nye trawlskovle.

Det specielle ved trawlskovlene er, at de kan trække, enten direkte på havbunden eller over, uden de mister spredning og uden at skulle ændre rigningen. Ligeledes har man et par 4 kvadratmeter skovle til afprøvning, på den mindre trawler »Steinunn«, med tilsvarende gode resultater. »Dette er dog ikke helt nye trawlskovle, men nye i sammenhæng med Island.

De første Sea Hunter-skovle er gået til den grønlandske reje-trawler »Markus«, og da den trawler blev erstattet af den nye »Markus«, bestilte skipperen og ejere af skibet med det samme, to nye sæt Sea Hunters trawlskovle. Efterfølgende har andre trawlere i Grønland fulgt efter med bestillinger, hvor »Regina C« og »Svend C« hver har fået to sæt Sea Hunter-trawlskovle efter de har forladt værftet.
»Fem ud af seks af de nybyggede trawlere til Grønland har nu disse trawlskovle ombord.

Alle færøske trawlere, der fisker i Barentshavet, bruger Sea Hunter-trawlskovle, og de mindre trawlere, der arbejder inden for den færøske 12-mile-zone, benytter 3,50 kvadratmeter Sea Hunter-trawlskovle istedet.

Trawlskovlfabrikanten Rocks forhold til Island går langt tilbage. Helt tilbage til det første sæt Super Shark-trawlskovle blev afprøvet af flere islandske trawlere tilbage i 2006, hvor én trawler efterfølgende købte test-skovlene.

»Derefter gik det stærkt og der blev solgt 25 trawlskovl-sæt af Super Shark til forskellige islandske fiskerier. Efter det kom den stigende interesse for semi-pelagiske skovle, som har resulteret i Rocks design af Sea Hunter-trawlskovlene,« forklarer Hans í Liðini.

Nu har trawlskovl-fabrikanten Rock en mere inddirekte tilknytning til det islandske marked, idet den islandske udstyrsleverandør Ísfell, nu håndterer trawlskovlene fra Rocks som islandsk agent, mens Rock tilsvarende har agenturet til at sælge Ísfells trawl og net på Færøerne.