Rimeligt silde-fiskeri ved Island

Rimeligt silde-fiskeri ved Island

Det er HB Grandi´s »Víkingur«, der med årets sidste silde-tur efter de atlantiske sild, rigger om til fiskeriet efter blåhvilling, som mange andre pelagiske silde-fartøjer allerede har gjort. Den Islandske silde-kvote er tæt på at være fisket op for i år.

Flere fartøjer fra den islandske flåde har skiftet til blåhvillinge-fiskeriet ud for den islandske østkyst. Der er kun en rest af kvoten på sild tilbage for de islandske fartøjer, som med skipper Hjalti Einarsson ombord på HB Grandi´s »Víkingur«, har været rimeligt godt tilfreds med årets sildefiskeri.

»Vi har jagtet silden østover og var allerede i området tidligt tirsdag morgen. Vi havde to slæb om tirsdagen, på henholdsvis 200 til 220 tons hver, men vi har indstillet fiskeriet nu, da vejret rent ud sagt er forfærdeligt, fortalte den islandske skipper viderer. Han har ellers været rigtig godt tilfreds med silde-sæsonen, som den er forløbet hidtil. »Der har været et fantastisk godt fiskeri og mange store sild af en fornuftig god kvalitet, men vejret har drillet og gjort tingene forholdsvise hårde for os,« forklarede han videre.

Sammen med HB Grandi´s »Víkingur«, er »Álsey« også på fiskeri i området og »Venus« fisker ikke langt derfra i Vopnafjörður og skipper Hjalti Einarsson regner da også med at »Vikingur«, endnu har en tur tilbage efter sild, derefter er tingene lidt mere usikre. »Forhåbentlig finder Vi blåhvilling nok til et godt fiskeri, og så venter alle selvfølgelig bare på en rigtig god loddeesæs. Den anden undersøgelse har endnu ikke fundet sted, og vi håber selvfølgelig alle på, at undersøgelsen vil vise nogle rigtig gode resultater,« kommer det optimistisk fra Hjalti Einarsson.

Kilde: Hjalti Einarsson og HB Grandi FiskerForum.dk