R 231 Ocean Laura bliver ombygningsprojekt til oktober

R 231 Ocean Laura bliver ombygningsprojekt til oktober

Den nu 24 meter lange trawler fra Nexø R231 Ocean Laura har en spændende ombygning i vente til oktober, hvor den bl.a. skal forlænges 6 meter.
Fartøjsejerne Per Lund Hansen og Kristian Barslund valgte Karstensens Skibsværft som hovedentreprise i konkurrence med andre og udenlandske værfter. ”Vi valgte Karstensens Skibsværft, da de kom med det mest attraktive tilbud,” siger fiskeskipper Per Lund Hansen.

Udover forlængelsen skal styrhuset hæves, for at udvide apteringsfacaliteterne, og der skal bygges en ny hvalbak. Fangstbehandlingssystemet skal også modificeres. Ændringerne skal forbedre arbejdsforholdene ombord samt optimere fiskehåndteringen, og der skal fokuseres endnu mere på kvaliteten. ”Ombygningen er et alternativ til et nybygningsprojekt, der også har været overvejet, men da vi ikke fik solgt R231 Ocean Laura, valgte vi en modificeringsløsning i stedet,” siger Per Lund Hansen, som ser frem til ombygningen.

Projektet løber først af stablen til oktober, da Per Lund regner med at have fanget dette års fiskekvote til den tid.

Ombygningen kommer ikke ifm. nogen tilskudsordninger, men bliver finansieret af rederiet Ocean Lauras egen lomme.

En anden forlængelse og ombygning er snart sejlklar. HM 128 Borkumrif ankom til Karstensens Skibsværft d. 4. maj, og forventes færdigt sidst i juli ifølge Karstensens Skibsværft.