Privat fiskerikoncern på Grønland bygger ny fiskefabrik

Privat fiskerikoncern på Grønland bygger ny fiskefabrik

Det er Grønlands største privatejede fiskerikoncern Polar Seafood, der nu sælger to fiskefabrikker i Norge og istedet bygger en helt nyt ny hellefisk- og krabbefabrik i Upernavik på Grønlands nordvestkyst.

Det skriver Sermitsiaq.ag på deres nyhedsportal og forventningen er, at Polar Seafood indvier den nye fabrik til efteråret 2019. Den 40 mio kroner store investering, vil ifølge virksomheden beskæftige ca. 20 nye medarbejdere, som fremover skal stå for produktionen og forarbejdningen af både hellefisk og krabber.

Til Sermitsiaq siger bestyrelsesformanden Henrik Leth fra Polar Seafood, at placeringen af den nye fabrik i netop Upernavik er overvejet ganske nøje, da både råvareressourcer og kvalificeret arbejdskraft er tilstede. Der bliver tale om en topmoderne produktion med 20 ansatte. En produktion der lever op til alle internationale standarder, både hvad angår arbejdsmiljø og personalefaciliteter. Formanden for Polar Seafood er sikker på, at med denne produktion vil det give et kæmpeløft til Upernavik. og at det vil bidrage positivt til byens videre udvikling.

Polar Seafood sælger to fabrikker i Norge

Samtidig med at den grønlandske fiskerikoncern kommer med nyheden om at bygge en ny fiskefabrik i Nordvestgrønland, oplyser selskabet, at man har solgt to fiskefabrikker i Norge. Det er Polar Seafood Berlevåg og Polar Seafood Kjølleford, der er overdraget til Coast Seafood A/S med Brødrene Karlsen Holding A/S og Gunnar Klo A/S.

Du kan læse hele artiklen fra Sermitsiaq.ag her

Kilde: Sermitsiaq.ag FiskerForum.dk