Polsk fiskeselskab har anlagt en ny fiskestrategi

Polsk fiskeselskab har anlagt en ny fiskestrategi

Det skal ses i forbindelse med et stadigt ringere fiskeri i Østersøen, hvor flere polske fiskere har måttet se sig om efter et andet og langt mere lukrativt fiskeri end konsumfiskeriet på disse breddegrader. Man har rigget om til et krabbefiskeri i Nordsøen istedet.

 

Fiskeskipper Boris Smilyanets fra Gdynia i Polen fortæller til FiskerForum.dk, efter sortering og landingen af 3 tons taskekrabber på vodbinderkajen i Hvide Sande, at det er første tur til Nordsøen, hvor det er planen at fiskeselskabet vil fiske taskekrabber syd for Horns Rev og ned til vest for Helgoland.

 

Det 36 meter lange fartøj er rigget med 2000 krabbetejner, der nu står Nordvest ude for Helgoland og er klar til at blive hevet engang onsdag.

 

Skipper melder afgang fra Hvide Sande Havn, når resultatet af første landing af krabber til Nordisk krabbe Kompagni i Lemvig rammer skibet, formentlig engang tirsdag eftermiddag.

 

Den 72 årige skipper har mere end 30 års erfaring med fiskeri. Et fiskeri der dog er foregået lidt mere sydligt end her på disse breddegrader, for det er forgået i SorteHavet i stedet, hvor det både er blevet til konsumfiskeri med garn og trawl.

 

Med sig i Nordsøen har Boris Smilyanets 7 besætningsmedlemmer, der alle hjælper til når krabbeturene foretages. Fiskeriet varer gerne mellem 2 til 3 dage ad gangen, fraregnet transporttiden til og fra fiskepladsen. Der sættes rækker a 100 meter med 10 til 20 tejner i hver. Heldigvis har den polske skipper ikke haft problemer med hverken danske eller hollandske trawlere, der normalt i disse farvande omkring Helgoland er yderst aktive og det deraf følgende intensive fiskeri, kan komme på kollisionskurs de lange rækker af krabbetejner.

 

Selv er skipper glad for forholdene omkring Havnene i både Hvide Sande og Thyborøn samt Esbjerg, som efter den polske fiskers mening absolut er i en klasse helt for sig selv, mht. besejlingsforhold samt teknisk formåen og med hensyn til landing og service på land.