Pelagic Skagen A/S konkurs

Pelagic Skagen A/S konkurs

Et nybyggeri, der økonomisk løb løbsk, kombineret med hårde markedsvilkår, koster sildefiletfabrikken livet.
En af Skagens absolutte største fiskeindustriarbejdsplader er gået konkurs. Det drejer sig om Pelagic Skagen A/S, der har fileteret store mængder sild, som er solgt fersk, frossen eller marineret til kunder overalt i Europa.

Fabrikken har beskæftiget 15 funktionærer og op til 75 timelønnede medarbejdere, som nu alle må se sig om efter nyt arbejde.

Pelagic Skagen A/S kom i økonomisk uføre efter et nybyggeri blev langt dyrere end forudset. Derefter har den rentebærende gæld været meget tyngende – dette kombineret med hård konkurrence, om at sikre tilstrækkelige mængder råvarer, har over den 3 årig periode fra 2007 – 2009 resulteret i, at selskabet oparbejdede et akkumuleret underskud på ikke mindre end 51 mio. Regnskabstal for 2010 er endnu ikke indsendt til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Igennem det seneste år har ledelsen forgæves forsøgt at tiltrække nye investorer og gennemføre en rekonstruktion af virksomheden. Formanden for bestyrelsen advokat Aksel Groth fra Skagen, forklarer til Nordjyske.dk, at der har været forhandlet med investorer om at overtage fabrikken, men aktionærerne ville ikke være med. Derfor så bestyrelsen ikke anden udvej end at erklære virksomheden konkurs.

-På en generalforsamling 13. januar forsøgte bestyrelsen at få aktionærerne til at acceptere et tilbud fra nye investorer, men man kunne ikke få 2/3 flertal for forslaget, som derfor faldt. Forklarer Aksel Groth

Pelagic Skagen A/S blev etableret i forbindelse med to hidtidige konkurrenter fusionerede. Det drejede sig om Havfisk A/S og A/S Peter Anthonisen. Pelagic Skagen A/S har haft en daglig produktionskapacitet på ca. 7-800.000 kg. sild.