Fra fredag den 4. september klokken 13.00 til og med søndag den 6. september klokken 17.00 på Tangkrogen i Aarhus.
Food-Festivalen åbner officielt fredag klokken 16.00 med en velkomsttale ved festivalchef Anna Lund samt erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen og direktør for Landbrug & Fødevarer Karen Hækkerup, sluttende med Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard.
Den havfriske fisk på messen
Den kulinariske fødevaremesse går også i fisk. Allerede fredag klokken 15.00 kan du i en time blive klogere på din fisk. Her kan du på Amfiscenen på Havet møde Fiskeriskolen EUC Nordvest og P. Clausens fiskehandel, der vil fortælle om kvalitetsvurdering af fisk samt demonstrere filetering og håndtering af friske fisk. Du vil samtidig bliver meget klogere på fiskens levevis, adfærd og de mange forskellige arter.
Fiskeriforeningerne serverer smagsprøver fra havet
Læg også vejen forbi Danmarks Fiskeriforenings PO stand på festivalen, er holder åbent alle tre dage, fra start til slut og hvor flere af vestkystens fiskeriforeninger stiller op med forskellige arrangementer og smagsprøver fra havet og hvor de samtidig slår et slag for det danske trawlfiskeri og den gode fiskespise.
En halv time senere fredag klokken 15.30, kan du i Visit Vesthimmerlands telt på Danmarks Spisekamre, høre fortællingen om den særlige Limfjordsmag i Blåmuslingen. Så kom og få indsigt og viden om, hvad der gemmer sig i denne unikke råvarer fra Limfjorden.
Prøv tang i Vegetarbuffetten
Gå ikke glib af Havets Vegetarbuffet og hør hvordan man bedst finder tang i naturen, samt hvorledes den høstes og anvendes. Kig ind i på Havets Vegetarbuffet på Havet.
Lørdag går det løs klokken 16.00 med kokken Thomas Rode på Kokkescenen, hvor der tilberedes en moderne udgave af en rødspætte med persillesovs og fortæller om , hvordan fisk kan bidrage til at få bragt balance i sit indtag af de essentielle fedtsyrer.
Stegt sæl og lever i spæk
Prøv også det mere utraditionelle lørdag kl. 17.15 – grønlandsk tilberedning af sæl på ægte grønlandsk manér, hvor du efterfølgende også kan smage på sælkødet. Det hele foregår med Anne Sofie Hardenberg der steger sælen og dens lever i spæk på Lawuen på det kolde bord.
Der går endnu mere fisk i den søndag klokken 11.00 på kokkescenen, hvor kokken Jeppe Foldager lærer os at partere, filetere og tilberede fisk i alle afskygninger. Man får lov at smage undervejs og samtidig få gode råd til, hvordan du kan anvende og tilberede fisk derhjemme.
Alle grunde er tilstede for hvorfor lige netop du ikke også skulle finde vejen til Food Festival 2015 og få en fiske-spiseoplevelse udover det normale, som pr-medarbejder Marie Larsen fra Foodfestival 2015 meget levende skriver på festivalens hjemmeside.
”Forestil dig et stort langbord fyldt med friske pil-selv-rejer, mayo og friskbagt brød. Udsigten er Aarhus bugten og i hånden har du et glas iskoldt hvidvin.”
Hvis dette lyder fristende, så kig ned på Tangkrogen i Aarhus i Weekenden.