Nyt i sagen: Hollandske fiskere fundet omkommet efter dramatisk forlis
Det er den 19,5 meter lange hollandske trawler UK 165 »Lummezne« fra den hollandske Havn Urk i provinsen Flevoland, der klokken 05.45 udsendte et EPIRB-nødsignal. 2 fiskere savnes

Nyt i sagen: Hollandske fiskere fundet omkommet efter dramatisk forlis

Det var den hollandske trawler UK 165 »Lummezne« fra den hollandske Havn Urk i provinsen Flevoland, der klokken 05.45 torsdag morgen udsendte et EPIRB-nødsignal, (Emergency Position Indicating Radio Beacon) på en position 7 km vest for den hollandske ø Texel. Kort efter forsvandt både trawlerens AIS signal og EPIRB-signal.

Efterfølgende søgte det hollandske redningsvæsen og kystvagten samt kollegaer til de savnede i 12 timer, uden held. Man fandt kun en tom redningsflåde og en redningsvest flydende i vandet omkring det sted hvor fiskerne Jochem Foppen (41) og Hendrik-Jan de Vries (27) fra Urk, forsvandt.

Det dårlige vejr i området, gjorde at man først sent fik lokaliseret vraget. Det lå på 12 meter vand, på en position vest for den sydlige spids af Øen Texel. Først på Weekenden løjede vejret så meget, at man kunne sende et undervandskamera ned til skibet.

Her fandt man de to omkomne fiskere og dykkere har efterfølgende været nede og hente de druknede op, så familien kan få sagt ordentligt farvel og få begravet deres kære.

Ulykken har sat sit præg på hele den hollandske fiskerihavn i Urk, der med den fungerende borgmester Ineke Bakker’s ord, udtrykte stor sorg over forliset, der kostede 2 fiskere livet.

Flaget på Rådhuset i Urk vil fra Mandag morgen blive sat på halv og byens borgmester opfordre andre til at gøre det samme, i respekt for de døde.