Nyt fra Færøerne uge 49

Nyt fra Færøerne uge 49

Den færøske rejetrawler VN 123 Arctic Viking satte kurs mod Hirtshals i sidste uge, med 440 tons rejer. En fangst som de havde taget i russisk farvand. Fiskeriet har været yderst rimeligt og inden turen gik til Danmark, lagde skibet til i Tromsø, for at bunker olie.

Pæne landinger af industrifisk og en ny trawler til Fuglefjord

I ugens løb købte den færøske skibsreder Anfinnur Olsen i Fuglefjord, den 73 meter og 13 meter bredde islandske not/trawler EA 710 Margret. Skibet, der får navnet Høgaberg, skal ind i den færøske fiskeriflåde og fiske blåhvilling på den færøske kvote. Skibet skal dog først rigges om, inden de tager på fiskeri efter blåhvilling ud for Færøerne.

Christian í Grótinum landede en last på 1900 tons blåhvilling til Havsbrún i Fuglefjord. fiskeriet har været godt og så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri ved Færøerne. Finnur Fríði lander en last på 2400 tons blåhvilling, som de også har fisket ud for Færøerne. Fiskeriet er også her gået godt, og fangsten skal landes til Havsbrún, Før Finnur Fríðu kunne lande, måtte de vente til Christian í Grótinum var færdig med sin last. Straks efter landingen, tog de også tilbage til fiskeriet efter blåhvilling ved Færøerne.

Færøsk trawler fik en kæmpe bølge på tværs

Not/trawleren Christian í Grótinum fra Klaksvík var på fiskeri efter blåhvilling, da en høj bølge rullede ind over skibet. Ingen personer kom heldigvid noget til under episoden, men noge ruder i messen, blev trykket ind og gik i stykker. Skipperen om bord fik dog hurtigt kontrol over tingene, og satte nogle bøjer i de vinduer, som var trykket ind, og fik blæst bøjene op, så skibet kunne holde tæt, indtil de nåede land. Skibet har søgt havn for at få udbedret skaderne.

Landinger i Tórshavn

Garnskibet Thor landede i ugens løb en last på 5,1 tons, hvoraf det meste var 4,5 tons hellefisk, som havde en kilopris på 30 kr. Lasten er vurderet til 144,350,00 kr. Thor har fisket i 5 dage ved Færøerne og fiskeriet har været rigtig fint. Phoenix landede en last på 12,2 tons til Barðið i Tórshavn, det meste var 11 tons sej, som har en kilopris på 9,39 kr. Lasten var vurderet til 117,665,00 kr., som de har fisket i 5 dage øst for Færøerne og fiskeriet har også her været godt.

Landinger i Runavík

Rankin landede i ugens løb 50.000 pund sej til Faroe Origin i Runavík. Det meste var sej, som de har fisket sammen med Steintór, der efterfølgende landede sin del af lasten i Hvalba. Da Rankin havde landet tog de tilbage på fiskeri ud for Færøerne.

Landinger af torsk til Toftir og Klaksvik

Linekutteren Mýlingur landede i ugens løb en last på 11,7 tons til Toftir, hvoraf det meste var 5,5 tons torsk, som havde en kilopris på 16,56 kr. Lasten var vurderet til 194,652,52 kr., som de har fisket i 4 dage sydøst for Færøerne og fiskeriet har været godt på turen. Jákup B lander en last på 9,5 tons til Klaksvik, hvoraf det meste var 5 tons torsk, som havde en kilopris på 14,77 kr. De har fisket i 3 dage nord for Færøerne og lasten var vurderet til 131,560,00 kr. Fiskeriet har været godt på denne tur. Safir og Smaragd lander en last på 160.000 pund til Kósina i KLaksvík, de har fisket øst for Færøerne i 6 dage og gfiskeriet har også her været godt. Da de havde landet tog de tilbage på fiskeri ud for Færøerne.

FiskerForum.com