Nyt fra Færøerne uge 44

Nyt fra Færøerne uge 44

Lineskibet KG-7 Jákup B landede i ugens løb en last på 24,2 tons i Klaksvík, hvoraf 17 tons var torsk. Torsken havde en kilopris på på 17,30 kr. Besætning og skipper var da også rimeligt tilfredse med fiskeriet, som de betegnede som værende godt. Lasten havde da også en samlet værdi på ikke mindre end 392.936,00 kr., som var resultatet efter et fisket på 10 dage mellem Færøerne og Island.

Gode landinger af hellefisk og lange til Tórshavn og Toftir

Garnskibet Vesturland landede i ugens løb en last på 8,5 tons i Tórshavn, hvoraf 7,8 tons var hellefisk, som havde en kilopris på 30,- kr. Lasten var vurderet til 240.240,00 kr., som de havde fisket på kun et døgn ud for Færøerne, og fiskeriet betegnes da også som yderst tilfredsstillende. Lineskibet Sandshavið landede i ugens løb en last på 43,3 tons ligeledes til Tórshavn, hvoraf 20,5 tons var lange, som havde en kilopris på 11,65 kr. Lasten var vurderet til 440.746,61 kr., som de havde fisket i 11 dage øst for Færøerne, hvor fiskeriet havde artede sig rigtig godt. Garnskibet Oknin landede 16,9 tons til Toftir, hvoraf 14,8 tons var hellefisk, som havde en kilopris på 31,- kr. Lasten var vurderet til 465.300,00 kr., som de havde fisket ud for Færøerne på 5 dage.

sild og makrel til Ánirnar og Tvøroyri samt Kollefjord og Fuglefjord

Norðborg landede 1.110 tons sildefilet, som de havde fisket ud for Færøerne. De har haft et godt fiskeri, hvor fangsten blev landet i Ánunum. Også her tog man straks tilbage til fiskeriet efter losningen. Finnur Fríði landede i ugens løb en last på ikke mindre end 1.500 tons sild, til Varðin Pelagic i Tvøroyri. De har fisket sild ud for Færøerne og fiskeriet har været godt. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri. Tróndur í Gøtu landede i ugens løb en last på 1.300 tons makrel, som de har fisket i EU farvand. De har haft et godt fiskeri, og fangsten blev ligeledes landet til Varðin Pelagic i Tvøroyri. Straks efter landingen tog de også tilbage på fiskeriet efter makrel.

Norðingur landede sidste del af sin færøske sildekvote, som skibet havde tilbage for i år. De landede 655 tons sild, som de har fisket nord for Færøerne til Faroe Pelagic i Kollefjord. Efter landingen gjorde de sig klar til at tage på værft. Christian í Grótinum landede 1.350 tons makrel, som de har fisket i Eu farvand til Pelagos i Fuglefjord. De har haft godt fiskeri, og så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri efter makrel i EU farvand. Fagraberg landede 1.500 tons sild til Fuglefjord, som de har fisket nord for Færøerne. De har haft et godt fiskeri, og så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri ud for Færøerne.

Stadigt gode landinger af sej

Langene landede 400 tons sej til Norge, som de har fisket i Barentshavet. De har haft et godt fiskeri på turen, hvor de har fisket i 14 dage. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeriet i Barentshavet. Den mindre trawler Jens Leon, landede 19,2 tons til Leirvík, hvoraf 5,2 tons var sej, som de havde fisket ud for Færøerne. De har fisket i 8 dage, og lasten blev vurderet til samlet 256.848,400 kr. Heykur og Falkur landede 400,000 pund til Runavìk, som de har fisket ud for Færøerne. Det meste af fangsten var sej, som de landede til Faroe Origin i Runavík. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeriet ud for Færøerne. Partrawlerne Bakur og Stelkur landede 320,000 pund, overvejende sej. De har haft et godt fiskeri ud for Færøerne, hvorefter fangsten blev landet til Faroe Origin i Runavík. Så snart de havde landet tog de også tilbage på fiskeriet ud for Færøerne igen.

FiskerForum.dk