Nyt fra Færøerne uge 41

Trawleren Eysturbúgvin havde i ugens løb brand om bord i maskinrummet. De lå til kaj og det lokale brandvæsen i Tórshavn var hurtigt fremme ved fartøjet og fik slukket branden. Efterfølgende har man været om bord og fundet at sikkerhedssystemet omkring brandsikkerheden ikke teknisk var i orden. Dette bliver der nu rettet op på. Heldigvis kom ingen til skade under branden.

Store makrelfangster ved Færøerne Fuglefjord

Tummas T lander en last på 950 tons makrel til Pelagos i Fuglefjord. De har fisket i EU farvand og fiskeriet betegnes som godt. Ligeledes har Høgiklettur landet en last på 400 tons makrel, som de har taget i mod fra Búgvin, Fiskaklettur, Skálafossur og Hansa Marie. Da de havde landet tog de også tilbage på feltet hvor de skulle tage imod flere makrel. Finnur Fríði lander en last på 1400 tons makrel til Varðin Pelagic på Tvøroyri. De har fisket makrel ved Færøerne og fiskeriet har været godt. Så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri ud for Færøerne igen.

Jupiter lander en last på 1200 tons makrel, som de også har fisket ud for Færøerne. De lander lasten til Varðin Pelagic på Tvøroyri . Fiskeriet har været godt og da de havde landet tog de tilbage efter makrel. Slættaberg lander en last på 800 tons makrel i Kollefjord, som de har taget imod fra Vesturbúgvin og Eysturbúgvin. Eysturbúgvin fik problemer og måtte ind, og derefter tog Slættaberg over. Da Slættaberg havde landet tog de tilbage på feltet hvor de skulle tage imod makrel. Atlantsfarið lander en last på 920 tons makrel, som de lander til Faroe Pelagic i Kollefjord. Makrellen lå på omkring 400 gram.

Norðborg landede i ugen en last på 1100 tons makrel og 140 tons fiskemel til Klaksvik. Først sejlede de til Fuglefjord, hvor de skulle bunker olie. Da de havde landet tog de tilbage på fiskeri efter makrel ved Færøerne. Fram lander en last på 350 tons makrel til Hvalba, som de har fisket sammen med Steintór. Fiskeriet har været godt, og så snart de havde landet tog de tilbage på fiskeri efter makrel ud for Færøerne.

Pæne landinger af torsk i Tórshavn og Eiði

Havbúgvin lander en last på 36,2 tons til Barðið i Tórshavn. Det meste som er i lasten er 22,8 tons torsk, som har en kilopris på 18,09 kr. De har fisket i 12 dage mellem Færøerne og Island og fiskeriet har været godt. Lasten er vurderet til 692,405,26 kr. Volunteer lander en last på 9,8 tons til Eiði, hvoraf det meste som er 4,3 tons torsk, som har en kilopris på 14,11 kr. Lasten er vurderet til 144,513,48 kr., som de har fisket i 4 dage nord for Færøerne. Stapin lander en last på 33,5 tons hvoraf det meste som er 21 tons torsk, som har en kilopris på 16,90 kr. Lasten er vurderet til 508,017,50 kr., som de har fisket i 5 dage nord for Færøerne og fiskeriet har været rigtig fint.

Hellefisk i Toftir

Oknin lander en last på 7,4 tons, overvejende 6,1 tons hellefisk, som har en kilopris på 28 kr. Lasten er vurderet til 189,855,00 kr. De har fisket i 4 dage nord for Færøerne og fiskeriet har gået fint.

Sej til Klaksvík

Safir og Smaragd landede i ugens løb en last på 150,000 pund, hvoraf det meste af lasten var sej. De landede fangsten til Kósina i Klaksvík. De har fisket i 11 dage østen ud for Færøerne og fiskeriet har været godt. Da de havde landet tog de tilbage på fiskeri.

FiskerForum.com